Werken bij Maasdelta Contact

Rietkraag in Wilgenrijk Maassluis

Rietkraag is een uniek eiland binnen Wilgenrijk. Aan Oever in Rietkraag worden 14 sociale huur eengezinswoningen gebouwd.

Bekijk hier de verhuurfolder.

Echt ontspannen, mooi wonen in Wilgenrijk.
Wilgenrijk is de schoonheid en kracht van Nederland in zijn meest pure vorm. Het gebied is groen, waterrijk en landelijk. Lanen, straatjes en pleintjes gaan aangenaam op in de boomrijke, groene omgeving. Kinderen banjeren in een natuurlijke omgeving en spelen bij en op het water. Wie hier woont, kiest voor een kalme, ontspannen manier van leven in een gerieflijke omgeving. Kijk voor meer informatie over het nieuwe woongebied op www.wilgenrijk.nl.

14 huur eengezinswoningen
Aan Oever 2 t/m 28 (even nummers) in Rietkraag komen 14 huur eengezinswoningen, verdeeld over twee blokken. Elke huurwoning heeft een woonkamer aan de tuinzijde, een open keuken aan de straatzijde, drie slaapkamers en een zolder die te bereiken is met een vaste trap. Enkele woningen hebben op de zolder extra bergruimte doordat hier een puntgevel is toegepast. Er is een achtertuin met een houten berging die de tuin van het parkeren gescheiden houdt. De woningen hebben ook een voortuintje.

Huurprijzen
De woningen zijn geschikt voor gezinnen. De huurprijzen (prijspeil 2021) voor de eengezinswoningen zijn:

  • € 752,33 voor de hoekwoningen.
  • € 633,25 voor de tussenwoningen.

Bij deze woningen is het in sommige gevallen mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Voor meer informatie over toeslagen bezoekt u de website van de Belastingdienst.

Toewijzing
De woningen zijn in mei 2021 te huur aangeboden via WoonnetRijnmond. Mochten er woningen beschikbaar komen dan vindt u die op www.woonnetrijnmond.nl.

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning is het belangrijk dat u als woningzoekende ingeschreven staat bij Woonnet Rijnmond: www.woonnetrijnmond.nl.  De eengezinswoningen worden toegewezen op basis van opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer u bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende bent ingeschreven, hoe hoger u op de lijst komt te staan. U moet ook voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie gesteld zijn.

Voorrang op een woning
Mensen met urgentie (voor een eengezinswoning) krijgen voorrang. Ook herhuisvestingskandidaten (huurders die wegens sloop van hun wooncomplex moeten verhuizen) zijn urgent en kunnen op de eengezinswoningen reageren.

Planning
De nieuwe eengezinswoningen zijn in het vierde kwartaal van 2021 aan de huurders opgeleverd.

 

Download de verhuurfolder
Bezoek ook de projectwebsite van Wilgenrijk
Ga naar
Nieuwbouw