Woningtoewijzing en huurtoeslag

Woningtoewijzing en huurtoeslag

Huurappartementen en parkeerplaatsen

De appartementen en parkeerplaatsen in Terras aan de Maas Toren B worden vanaf 15 april 2020 gedurende 10 dagen aangeboden via www.woonnetrijnmond.nl. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning en/of parkeerplaats moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond.

Inschrijfduur en voorwaarden

Hoe langer u als woningzoekende staat ingeschreven, hoe hoger u op de lijst van geïnteresseerden komt te staan. U moet ook voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie zijn genoemd. Dit gaat bijvoorbeeld over een maximum inkomen, of de samenstelling van uw huishouden. Voor de tweekamerwoningen geldt een maximum aantal van twee personen in uw huishouden en voor de driekamerwoningen geldt een maximum aantal van drie personen.

Oplevering

De oplevering staat gepland voor eind vierde kwartaal in 2020/begin eerste kwartaal in 2021.

Huurcontract energieleverancier

Het afsluiten van een energiecontract voor de woning verloopt via Vaanster.

Huurtoeslag

Aan de huurtoeslag hangt vanaf 2020 voor het eerst geen ‘harde’ inkomensgrens meer. U kunt huurtoeslag aanvragen als uw rekenhuur (= de kale huur plus een deel van de servicekosten) niet hoger is dan € 737,14 per maand. Daarnaast telt inkomen, leeftijd, vermogen, de samenstelling van uw huishouden en de huurprijs mee bij het berekenen van de huurtoeslag. Op de site van de Belastingdienst kunt u met een rekenhulp berekenen of u in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Kangoeroewoningen

Als u belangstelling heeft voor een kangoeroewoning in Terras aan de Maas Toren B, dan kunt u dit aangeven door het belangstellendenformulier in te vullen. De richtlijn om in aanmerking te komen voor een kangoeroewoning is: als mantelzorger moet u aantoonbaar dagelijkse zorg geven aan een familielid of een andere relatie. Als u het belangstellendenformulier invult, dan nemen wij contact met u op. Hieraan zijn geen verplichtingen verbonden, maar ook geen garanties. Op een later moment wordt bekeken welke inschrijvers in aanmerking komen voor de kangoeroewoningen.