Technische omschrijving

Buitenruimte & terrassen

Ieder appartement (behalve de loftwoning) heeft een ruime buitenruimte. De terrassen zijn afgezet met een glazen hekwerk. De leuningen en balusters van dit hekwerk zijn uitgevoerd in metaal met een duurzame afwerking. Door het heldere glas in het hekwerk heeft u uitzicht op de Oude Maas en het achterliggende land. De vormgeving van het gebouw geeft alle buitenruimten een zonnige ligging. De terrassen aan de zijgevels zijn uitgevoerd in prefab beton.

Vloeren

De vloeren in de appartementen zijn, behalve in het toilet en de badkamer, voorzien van een zwevende dekvloer. Deze vloeropbouw zorgt voor een hogere geluidsisolatie en een betere thermische isolatie.

Plafond en wanden

De hoogte van vloer tot het plafond in alle appartementen is circa 2,60 meter. Alle plafonds in de appartementen, met uitzondering van het meterkastplafond, zijn afgewerkt met wit structuurspuitwerk.

Alle wanden tussen de woningen en in de gangen zijn uitgevoerd in beton, behalve de wand tussen appartement B3a en B3b. Deze wand is uitgevoerd als metastudwand. De overige wanden in de appartementen zijn uitgevoerd als lichte scheidingswand of beton.

Alle wanden in de appartementen, behalve de wanden in de meterkast en de wanden met tegelwerk, zijn behangklaar afgewerkt.

Kozijnen, ramen en deuren

De buitenkozijnen in de appartementen en de buitenkozijnen van de algemene ruimten zijn uitgevoerd in aluminium. De ramen zijn uitgevoerd als draai-kiepraam. De beglazing in de buitenkozijnen, buitenramen en buitendeuren van het gebouw bestaat uit hoogwaardig isolerend dubbel glas. De draaiende delen van de gevelkozijnen en voordeuren van de appartementen zijn voorzien van hangen sluitwerk.

De kozijnen van de voordeuren van de appartementen zijn uitgevoerd in hardhout. De voordeur is een dichte stompe deur, voorzien van een spion. De binnendeurkozijnen in de appartementen hebben alle een bovenlicht (raampje), behalve het meterkastkozijn en het kozijn van de technische ruimte. De binnendeurkozijnen zijn uitgevoerd in wit metaal.

De deuren in het appartement zijn uitgevoerd als opdekdeur met hang- en sluitwerk.

Vensterbanken en dorpels

Onder de toegangsdeur van het appartement en onder de binnendeuren van de badkamer en het toilet zijn kunststeen dorpels aangebracht. Eventuele vensterbanken zijn ook uitgevoerd in kunststeen.

Badkamer en toilet

De badkamer en het toilet zijn voorzien van witte wandtegels, grijze vloertegels en wit sanitair. In de badkamer is het wandtegelwerk aangebracht tot aan het plafond. In de badkamer bevinden zich een wastafel met eenhendelmengkraan (warm en koud water), een keramische planchet en een ronde spiegel.

De badkamer is ingericht met een elektrische handdoekradiator en een douchehoek met thermostaat mengkraan, glijstangset en een doucheputje. Optioneel kan gekozen worden voor een tweede toilet in de badkamer.

De wandtegels in het toilet zijn tot een hoogte van circa 1,5 meter aangebracht. Boven het wandtegelwerk van het toilet worden de wanden gespoten met een witte structuurpleister. Het toilet is voorzien van een staande toiletpot met zitting en deksel. Verder is er een fonteintje met koud water.

Keuken

De appartementen B1 en B2 hebben een Bruynzeel keuken in rechte opstelling. De overige appartementen hebben een hoekopstelling. Afhankelijk van het woningtype heeft de keuken drie onderkastjes en twee of drie bovenkastjes. Verder heeft elke keuken een enkele spoelbak met een eenhendelkraan. Er kan niet op gas worden gekookt.

De keuken is optioneel met inbouwapparatuur uit te breiden. Ook is er een ruime keuze uit kleuren en handgrepen. De wand achter het keukenblad wordt tot aan de bovenkastjes betegeld.

Bergingen/techniekruimte

Ieder appartement heeft een berging/techniekruimte op woningniveau en een afgesloten berging onder het gebouw. De afmetingen van de bergingen onder het gebouw variëren.

Verwarming en koeling

De appartementen worden duurzaam verwarmd en (beperkt) gekoeld door middel van vloerverwarming. Alle appartementen zijn aangesloten op een duurzame voorziening die warmte en koude uit de bodem haalt en opslaat. Hierdoor is vloerkoeling mogelijk, wat bij zomerwarmte een aangenaam leefmilieu in de woning geeft. De thermostaat bevindt zich in de woonkamer en de slaapkamers.

Het vloersysteem geeft een beperking voor de types vloerafwerking waaruit u kunt kiezen. Tegels, plavuizen, laminaat- en vloerbedekking zijn alle mogelijk. U moet wel rekening houden met het doorlatende vermogen van deze soorten vloerbedekking. Dit mag voor het totale pakket niet meer zijn dan 0,09 m2.K/W. In de woonwijzer wordt hier meer over verteld.

Mechanische ventilatie

Elk appartement heeft een eigen ventilatiesysteem. Het ventilatiesysteem transporteert de lucht via kanalen in de schachten van en naar de appartementen. Door de luchtstroom o.a. te verwarmen door de lucht die uit de appartementen komt, draagt ook deze voorziening bij aan een beter milieu.

Videofooninstallatie

Ieder appartement heeft in de hal een videofooninstallatie: een wandtoestel met een spreek-luisterverbinding, een kleurenbeeldscherm, een deuropener en een zoemer. Daarmee kunt u contact maken met de camera en microfoon in het belpaneel bij de hoofdentree. Naast de voordeur van elk appartement is ook een deurbel aangebracht.

Data en TV

In de meterkast is een Ziggo aansluiting (TV, coax en een glasvezel aansluiting (Reggefiber) aangebracht. Voor de tv-aansluiting is vanuit de meterkast een bedrade leiding aangelegd en afgemonteerd in de woonkamer. In de hoofdslaapkamer is één loze leiding aangebracht voor een telefoon- of CAI-aansluiting.

Stallingsplaats op de parkeerlaag

Voor de huurappartementen zijn op de parkeerlaag achter het gebouw een aantal stallingplaatsen voor de auto beschikbaar. Deze stallingsplaatsen worden los van de woningen verhuurd. De parkeerlaag achter het gebouw is niet openbaar maar wordt afgeschermd door een speedgate. Bewoners ontvangen bij de huur van een appartement een handzender waarmee de speedgate geopend kan worden en een tag waarmee toegang via een zijdeur mogelijk is. Deze zijdeur gebruikt u als u met de fiets naar binnen wilt. Vanaf de parkeerlaag loopt u rechtsreeks naar de entree van het gebouw.

Gevels

De buitengevels van de appartementen zijn voorzien van natuursteen en aluminium gevelbeplating met een luxe uitstraling. Door de duurzame eigenschappen van de beplating is er minder gevelonderhoud nodig.

Entree

De riante entree is circa 3,0 meter hoog. De vloeren zijn betegeld en de wanden zijn voorzien van een betegelde lambrisering tot een hoogte van circa 1,2 meter. Boven het tegelwerk zijn de wanden afgewerkt met wit structuurspuitwerk. Het plafond is uitgevoerd als systeemplafond.

Bij de toegang van het gebouw zijn de postkasten voor de bewoners. Daar is de vloer afgewerkt met een schoonloopmat. Bij de postkasten worden ook Bringme boxen geplaatst. Hier kunt u uw pakketjes laten afleveren.

Liften

In het gebouw zijn drie liften aanwezig. De liften hebben een muurleuning, klapstoeltje en een luxe afwerking. Eén van de liften is een zogenaamde beddenlift. Daarmee kunt u grotere meubelstukken verhuizen.

Lifthallen

Op de begane grond en op bergingenniveau zijn de vloeren en de wanden afgewerkt met tegelwerk. De wanden zijn tot een hoogte van circa 1,2 meter betegeld. Boven de betegelde wanden is wit structuurspuitwerk aangebracht. Op de verdiepingen zijn de lifthallen afgewerkt met tapijt en de wanden met structuurspuitwerk. Het
plafond is uitgevoerd als systeemplafond. Op elke verdieping is een sepiakleurige fotowand aangebracht waarop verschillende beroemdheden te zien zijn.

Gangen naar de appartementen

Vanuit de lifthal komt u op uw verdieping in een “rondgang”. Aan deze rondgang zijn de toegangsdeuren van de appartementen gesitueerd. De vloeren van deze gang zijn voorzien van tapijt, de wanden en het plafond zijn voorzien van wit structuurspuitwerk. Op de 8e en 16e verdieping is een systeemplafond aangebracht. Naast de voordeur van de appartementen is een huisnummer en een deurbel aangebracht.

Activiteitendek en voorzieningen

Achter het gebouw, deels boven de parkeerlaag, is een activiteitendek aangebracht dat bereikbaar is via toren A. Op dit dek zijn jeu de boules banen gesitueerd. Een ophaalbrug biedt een rechtstreekse verbinding met het achtergelegen park. Deze ophaalbrug biedt de brandweer de ruimte om achter de verschillende appartementencomplexen langs te rijden. Op de begane grond zijn verschillende voorzieningen aanwezig, zoals een kinderdagverblijf, een restaurant en een zorgcentrum. Bewoners kunnen van deze voorzieningen gebruik maken.