2017/2018 nieuwbouw Jan Luykenstraat en Da Costaplein

  • 20 huur eengezinswoningen Jan Luykenstraat
  • 28 huur eengezinswoningen Da Costaplein

Aan de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein worden in totaal 40 huurwoningen gesloopt. De gemeente Maassluis en Maasdelta hebben besloten hier 48 sociale huurwoningen terug te bouwen. De bewoners mogen hier terugkeren. Zij kunnen er uiteraard ook voor kiezen definitief naar een andere woning in of buiten Maassluis te verhuizen.

Indeling woonblokken
De 48 sociale huurwoningen zijn verdeeld in:

  • 4 rijen van 5 sociale huurwoningen aan de Jan Luykenstraat;
  • 4 rijen van 7 sociale huurwoningen aan het Da Costaplein.

De woningen worden ontwikkeld en gebouwd door Van WijnenDe huurwoningen worden verhuurd door Maasdelta in de sociale huursector.

Indeling nieuwe woningen
De plattegrond van de nieuwe woningen wordt iets smaller, maar wel langer. De woningen bestaan standaard uit een woonkamer en drie slaapkamers. Ook is er een vliering. In de tuin komt weer een berging. De woningen worden voorzien van zonnepanelen op het dak en van een goede isolatie. Zo voldoen ze straks in hoge mate aan de uitgangspunten van duurzaam bouwen.

Planning
Begin februari 2017 startte de sloop van de 20 huurwoningen aan de Jan Luykenstraat, nadat de bewoners in januari naar de wisselwoningen verhuisd waren. Op 1 juni vond de feestelijke start van de nieuwbouw plaats. De nieuwbouw vorderde in hoog tempo. Begin 2018 zijn de woningen aan de huurders opgeleverd. 

In 2018 zijn de bewoners van het Da Costaplein aan de beurt. Aan het Da Costaplein worden 20 woningen gesloopt en 28 sociale huur eengezinswoningen teruggebouwd.
De sloop van de woningen is inmiddels gereed. De eerste paal van de 28 nieuwe woningen gaat op 12 september 2018 de grond in. De woningen worden naar verwachting medio 2019 opgeleverd.

Nieuwe eengezinwoningen Da Costaplein te huur!
De huurders kunnen na de werkzaamheden terugkeren naar een nieuwe woning op dezelfde locatie. Zij verblijven tijdelijk in een wisselwoning. Voor een aantal woningen is een nieuwe huurder gevonden.

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag