Wonen is één van de belangrijke thema’s in Nederland, zo ook in Maassluis
De woningnood blijft onverminderd hoog. Voorzitter Gerda Verzijden van de VBBM: “Het gebrek aan betaalbare huisvesting kan leiden tot diverse sociale en economische uitdagingen, en het is van cruciaal belang dat er actie wordt ondernomen om dit aan te pakken.”
Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. ruimtelijke ordening onderstreept het belang van het bouwen van voldoende duurzame en betaalbare woningen. “Ik spreek dagelijks mensen die op zoek zijn naar een woning. Dat motiveert mij om verder te bouwen aan een stad waar starters, gezinnen met een bescheiden beurs, senioren, een woning kunnen vinden in buurten waar het fijn wonen is. Daarom zetten we ook in op het versterken van de gemeenschapszin, de sociale cohesie. In het programma ‘Samen zijn wij Maassluis’ en ‘de Wijk op Maat’ dragen gemeente en Maasdelta bij aan ontmoeting en verbinding”.
Een warmtenet is een belangrijke ontwikkeling om de CO2-doelstellingen te behalen in Maassluis
Een warmtenet stoot gemiddeld 60% minder CO2 uit dan verwarming op aardgas. De gemeente werkt de aanleg van een warmtenet uit, in nauw overleg met Maasdelta en andere betrokken partijen. Er loopt nu een haalbaarheidsonderzoek voor de aanleg van een warmtenet in een deel van de gemeente.
Maasdelta wil de komende jaren het leggen van zonnepanelen op sociale huurhuizen versnellen
Bij nieuwbouw wordt gasloos gebouwd en naar nul op de meter gestreefd. Ook versnellen we bepaalde duurzaamheids- en isolatiemaatregelen. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Maasdelta.
Aandacht voor begeleid wonen, zorg en welzijn
Op het gebied van wonen, zorg en welzijn wordt er mooi samengewerkt tussen gemeente, huurders(vertegenwoordiging), zorg- en welzijnspartijen en Maasdelta. De komende jaren willen we hard werken aan het verder uitbouwen van de gemeenschapszin in complexen als De Vloot, Oud Sluys en Schuurhof door de inzet van een community-builder en flatcoach.