Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder op iedere verdieping in uw woning verplicht

Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder op iedere verdieping in uw woning verplicht

Leestijd: 2 min

Maasdelta is als verhuurder verantwoordelijk voor het plaatsen van rookmelders in uw woning. Heeft u al rookmelders in uw woning op iedere verdieping?

Een rookmelder gaat piepen zodra de melder in contact komt met rook. U krijgt zo een waarschuwing bij rook of brand. Hoe sneller u een brand ontdekt, hoe meer tijd en kans u heeft om de woning veilig te verlaten. Het is dan ook erg belangrijk dat wij een rookmelder plaatsen.

Heeft u nog geen rookmelders op iedere verdieping?
Meld dit bij ons, dan laten wij de rookmelders ophangen. U kunt hiervoor het online aanvraagformulier gebruiken. Let op: een zolder die bereikbaar is met een vlizotrap telt niet als verdieping.

Heeft u al een afspraak met onze aannemer om rookmelders op te laten langen? Dan hoeft u verder niks te doen.

Test maandelijks of de rookmelders nog werken
In de meeste gevallen zit een testknop op de rookmelder. Het kan helpen om hiervoor een vast moment in te plannen, bijvoorbeeld telkens de eerste maandag van de maand.

Maak de melder regelmatig stofvrij
U kunt dit doen met de stofzuiger of een licht vochtig doekje. Als er teveel stof in ophoopt kan de rookmelder niet meer goed werken. Daarom is het belangrijk om deze schoon te houden. Een tip: maak de rookmelder schoon, wanneer u deze test.

De rookmelders in uw woning gaan 10 jaar mee
Na het 10e jaar vervangen wij de rookmelders. Wij houden een overzicht bij waarop wij zien wanneer uw woongebouw aan de beurt is. Op dat moment nemen wij contact met u op.