Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Start bouw 47 sociale huurwoningen aan de G.A. Brederolaan in Maassluis

Start bouw 47 sociale huurwoningen aan de G.A. Brederolaan in Maassluis

Leestijd: 2 min

Op 23 november is de bouw gestart van 47 energiezuinige eengezinswoningen aan de G.A. Brederolaan in Maassluis. De woningen zijn geschikt voor starters en gezinnen.

Wethouder Sjoerd Kuiper: “Na de prachtige nieuwbouw in Sluispolder-West en het centrum, zoals de Jacob Catsstraat en de Roemer Visscherstraat start vandaag ook de nieuwbouw aan de G.A. Brederodelaan. Deze nieuwe, duurzame sociale huurwoningen zijn een aanwinst voor de stad en voorzien in een grote behoefte aan betaalbare en zuinige woningen. Naast de nieuwbouw werken we hier ook aan klimaatadaptatie: met een gescheiden rioolstelsel, meer groen in de buurt en het verhogen van het straatniveau zorgen we ervoor dat de wateroverlast bij zware buien niet meer voor komt. Complimenten voor Maasdelta voor de investeringen in sociale en mooie buurt! Ik wens Ballast Nedam en alle andere betrokken bedrijven een voorspoedige bouw toe!”

De nieuwe huurwoningen zijn groter dan de woningen die er eerder stonden. Elke woning heeft een woonkamer aan de tuinzijde, een open keuken, 2 of 3 slaapkamers en een zolder. Er is een achtertuin met een houten berging.

Energiezuinige woningen
De eengezinswoningen worden energiezuinig uitgevoerd. Iedere woning krijgt een warmtepomp en 6 zonnepanelen. De warmtepomp verwarmt de woning (vloerverwarming) en zorgt voor warm water. De zonnepanelen wekken elektriciteit op om het hogere energieverbruik van de warmtepomp te compenseren.

Ballast Nedam bouwt de woningen in opdracht van Maasdelta
De architectuur van de nieuwe woningen is afgestemd op de nieuwbouw in de omgeving. In 2021 en 2022 zijn vergelijkbare huurwoningen opgeleverd.

Verwachte oplevering
De heiwerkzaamheden van de eengezinswoningen duren ongeveer 5 weken. Als alles volgens planning verloopt worden de woningen in het derde kwartaal van 2023 aan de huurders opgeleverd. De woningen zijn eind oktober te huur aangeboden via WoonnetRijnmond en zijn inmiddels verhuurd.