Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Maasdelta start met de vervangende nieuwbouw aan de Eik in Hellevoetsluis

Maasdelta start met de vervangende nieuwbouw aan de Eik in Hellevoetsluis

Leestijd: 1 min

Na een lang voorbereidingstraject gaat BAM namens Maasdelta van start met de sloop en nieuwbouw van de zorgvleugel van Careyn. Op 20 november zal Van Groningen de sloop gaan starten van de rechtervleugel aan de Plataanlaan. BAM gaat hier vanaf februari 2024 een nieuw gebouw voor terugbouwen. De 80 zorgplaatsen maken plaats voor 67 nieuwe zorgunits, met 10 woonkamers. Naar verwachting wordt het gebouw in 2025 opgeleverd.

Het gebouw van Careyn voldeed niet meer aan de zorg van vandaag
In de oude situatie had het gebouw kleine éénkamerwoningen. Omdat de woningen niet meer voldeden, stond de vleugel al een paar jaar leeg. De nieuwe bewoners hebben twee kamers ter beschikking en per cluster van 7 woningen één woonkamer. Met dit nieuwe ontwerp kan Careyn prettige zorg bieden.

Bijna het hele binnenterrein wordt als bouwplaats ingericht
Omdat het project in een bestaande woonwijk ligt, zullen omwonenden wel iets merken van de sloop en nieuwbouw. Verschillende tijdelijke maatregelen zijn genomen voor de bewoners van 'Voornesteyn'. Bewoners kunnen te maken krijgen met overlast van geluid, bouwverkeer en minder parkeerplaatsen. Maasdelta heeft al verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd. Ook houdt Maasdelta nauw contact met de bewonerscommissie van De Eik. Samen ondersteunen ze de bewoners tijdens de bouwactiviteiten.