Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Herstelbeschikking huurtoeslag 2021 en 2022

Herstelbeschikking huurtoeslag 2021 en 2022

Leestijd: 2 min

Maasdelta stuurt elke maand huurmutaties naar de Belastingdienst. Dit is wettelijk verplicht. De Belastingdienst gebruikt die gegevens voor de berekening van de huurtoeslag. Onze automatiseerder heeft ontdekt dat zij software hebben geleverd aan Maasdelta die niet juist was. Daardoor zijn er in 2021 en 2022 verkeerde huurgegevens geleverd aan Toeslagen. Daar zijn wij kort geleden achter gekomen.

Door deze fout hebben enkele huurtoeslag aanvragers over 2021 (en misschien een deel van 2022) een verkeerde toekenning huurtoeslag ontvangen. Soms te weinig, maar soms ook teveel.

We hebben samen met onze automatiseerder en de afdeling Toeslagen gewerkt aan het herstel van de gegevens
Dit kan betekenen dat enkele aanvragers huurtoeslag nabetaald krijgen. Maar het kan ook zijn dat enkele aanvragers huurtoeslag moeten terugbetalen. Dat vinden wij erg vervelend want vooral de terugbetaling kan als onverwachts komen.

Afdeling Toeslagen heeft ons de volgende informatie gegeven:

  • De beschikking met de aangepaste huurtoeslag, staat in de meeste gevallen op 25 mei 2022 in de online berichtenbox van de Belastingdienst.
  • De beschikkingsbrief valt op 1 juni 2022 op de deurmat met een dagtekening van 9 juni 2022.
  • Heeft u te weinig huurtoeslag ontvangen? Rond 30 mei 2022 vinden nabetalingen van huurtoeslag plaats.
  • Heeft u teveel huurtoeslag ontvangen? Dan krijgt u rond 1 juni 2022 een bericht met het verzoek om dit terug te betalen.
  • Via “Mijn toeslagen” kunt u nu al zien of er herstel van de huurtoeslag over 2021 en 2022 heeft plaatsgevonden.