Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Winnaar creatieve schrijfwedstrijd

Winnaar creatieve schrijfwedstrijd

Leestijd: 2 min

Door de coronamaatregelen merkten we dat er veel bewoners zijn die behoefte hebben aan wat positieve berichten. Samen met onze bewonerscommissies en activiteitencommissies bedachten we een creatieve actie.

De creatieve actie daagde bewoners uit om hun verhaal te delen. We gingen op zoek naar positieve verhalen, gedichten en grappige uitspraken. De winnaar mag als prijs een wens in vervulling laten gaan voor zijn/haar woongebouw, ter waarde van €1.500,-. We hebben een hoop leuke inzendingen gekregen. Inmiddels is er een winnaar gekozen.

En de winnaar is… Mevrouw Petra Harteveld!
Op maandag 3 mei was het dan zover. Onze prijswinnaar werd bezocht en ontving een boeket bloemen voor haar inzending.


Foto: mevrouw Harteveld

Het was een hartelijke ontvangst. Op gepaste afstand gingen we in gesprek. Mevrouw Harteveld vertelde dat zij altijd al met veel plezier het een en ander op schrift heeft gezet. Dat de inspiratie vanzelf komt zodra zij begint te schrijven. Zij omschrijft het zelf als kleine versjes die vaak gebaseerd zijn op dingen die zij meemaakt.

Mevrouw heeft ook diverse hobby’s. Van het maken van keramiek, schilderen of erop uitgaan met haar zelf verbouwde (camper) busje. We hebben met elkaar gesproken over de coronamaatregelen. Zij vertelde dat zij probeert om van elke dag iets leuks te maken. Haar motto is dan ook “ik ben een optimist tot in de kist”.

Prijs
Er is uiteraard ook gesproken over de besteding van de prijs. Er zijn diverse wensen voor de ‘koffiekamer’ van het Burchtpad, waar mevrouw ook samen met wat andere bewoners activiteiten organiseert. Maar ook zijn er wat wensen over de aanschaf van de inventaris voor de buitenruimte. Ook die wens kan worden vervuld.

We feliciteren mevrouw van harte met haar prijs en wensen haar - zodra het weer mag - hele gezellige bijeenkomsten toe.

Hieronder leest u het winnende verhaal van Petra Harteveld. Bent u benieuwd naar de andere inzendingen? Bekijk ze hier!