Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Veel bewoners bezochten voorlichtingsavond over sloopbesluit

Veel bewoners bezochten voorlichtingsavond over sloopbesluit

Leestijd: 2 min

Op dinsdag 6 en 13 oktober organiseerde Maasdelta voorlichtingsavonden voor de bewoners van de wooncomplexen, waarvoor in 2015 een sloopbesluit genomen is. Dit besluit is ingrijpend want het betekent dat de bewoners naar een andere woning moeten verhuizen. Beide avonden werden dan ook druk bezocht.

Op dinsdagavond 6 oktober vond de voorlichtingsbijenkomst voor de bewoners van de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein plaats. Een week later, op dinsdag 13 oktober, waren de bewoners van de Monseigneur W.M. Bekkerslaan 82 t/m 200 (even) uitgenodigd.

Voorlichting over herhuisvestingsregeling
Tijdens de bijeenkomsten ontvingen de bewoners uitgebreide informatie over wat hen de komende periode te wachten staat, nu het sloopbesluit voor hun woningen genomen is. Ook ontvingen zij de herhuisvestingsregeling. Hierin staat beschreven waar bewoners, die als gevolg van de sloop moeten verhuizen, mee te maken krijgen. Ook zijn hun rechten en plichten opgenomen, waaronder het recht op een verhuiskostenvergoeding.

Start zoektocht nieuwe woning voor bewoners Monseigneur W.M. Bekkerslaan
Voor de bewoners van de Monseigneur W.M. Bekkerslaan start vanaf nu de zoektocht naar een andere passende woning. Zij worden hierbij uitgebreid begeleid door Maasdelta. Na afloop van de voorlichtingsavond planden veel bewoners al meteen een afspraak met de woonconsulente in voor een huisbezoek. Tijdens dit 'herhuisvestingsgesprek' wordt een persoonlijk zoekprofiel opgesteld voor een passende woning en wordt de herhuisvestingsverklaring afgegeven. Daarmee ontvangt de bewoner voorrang (urgentie) op de woningmarkt binnen de Stadsregio.

Bewoners Jan Luykenstraat en Da Costaplein mogen terugkeren
Ook de bewoners van de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein konden zich na afloop van de avond inschrijven voor een herhuisvestingsgesprek. Zij mogen kiezen of zij na de bouw terugkeren naar een nieuwe woning op de locatie of dat zij definitief naar een woning elders verhuizen. De bewoners die willen terugkeren, moeten tijdelijk naar een wisselwoning verhuizen.

Om een goede afweging te kunnen maken, is het natuurlijk belangrijk dat de bewoners weten hoe de nieuwe woningen eruit gaan zien. Daarom gaf de architect hen tijdens de voorlichtingsavond een presentatie hiervan. De nieuwbouwplannen worden de komende maanden, in overleg met de klankbordgroep en bewonerscommissie Jan Luykenstraat/Da Costaplein, verder uitgewerkt.