Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Te huur: nieuwe eengezinswoningen aan het Da Costaplein in Maassluis

Te huur: nieuwe eengezinswoningen aan het Da Costaplein in Maassluis

Leestijd: 3 min

Aan het Da Costaplein in Maassluis worden dit jaar 20 sociale huur eengezinswoningen gesloopt en vervangen door 28 nieuwe vergelijkbare huur eengezinswoningen. De huidige bewoners mogen terugkeren naar een woning op de locatie, maar er is ook nog een aantal woningen te huur!

De woningadvertenties van de nieuwbouwwoningen staan vanaf dinsdag 6 maart om 20.00 uur op www.woonnetrijnmond.nl. Het gaat om 18 sociale huur eengezinswoningen aan het Da Costaplein en de Staringstraat. De huurprijs van de woningen is 641 euro.

In aanmerking komen
Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond. U kunt in de woningadvertenties zien of u, op basis van uw inkomen en huishoudgrootte, in aanmerking komt voor de eengezinswoningen.

Toewijzing van de woningen
De woningen worden toegewezen op basis van opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer u bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende bent ingeschreven, hoe hoger u op de lijst komt te staan. U moet ook voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie gesteld zijn. 

Voor sommige eengezinswoningen krijgen herhuisvestingskandidaten (huurders die wegens sloop van hun wooncomplex moeten verhuizen) voorrang. In de woningadvertenties kunt u zien om welke woningen dit gaat.

Impressie van de nieuwe woningen
Vorig jaar zijn er aan de Jan Luykenstraat ook al 20 huur eengezinswoningen vervangen door 20 nieuwe woningen. Deze geven een goede impressie van hoe de woningen aan het Da Costaplein eruit gaan ziet. Het enige verschil is dat er aan het Da Costaplein vier rijen van zeven woningen gebouwd worden. Eén van deze rijen krijgt een nieuwe straatnaam: Staringstraat. De nieuwe woningen worden naar verwachting in de eerste helft van 2019 opgeleverd.

Hoe zien de nieuwe woningen er uit?
De huur eengezinswoningen bestaan uit vier kamers. Via de entree komt u in de hal, die uitkomt in de woonkamer van ca. 29 m². Hier bevindt zich ook de keuken, waar u een gezellige eethoek bij kunt maken. Deze keuken heeft een hoekopstelling en is voorzien van een gasaansluiting. Vanuit de woonkamer bereikt u de achtertuin via een deur.

D
e trap naar de eerste verdieping bevindt zich in de hal, waar ook het toilet gesitueerd is. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers. Aan de achter¬zijde liggen de hoofdslaapkamer en een kleinere slaapkamer. Aan de voorzijde bevinden zich nog een slaapkamer en de badkamer.

De badkamer is voorzien van een wastafel, spiegel, planchet en een éénhendelmengkraan. De douche is uitgerust met een thermostaatkraan. In de badkamer vindt u verder de aansluiting voor uw wasmachine en wasdroger en een handdoekradiator.

De tweede verdieping kunt u bereiken via een vlizotrap. Hier is de opstelplaats voor de cv ketel en voldoende bergruimte.

D
e woningen hebben een voor- en achtertuin. In de achtertuin bevindt zich een houten berging. Deze is voorzien van een lichtpunt op schakelaar en een wandcontactdoos. De woningen krijgen zonnepanelen op het dak en een goede isolatie. Zo voldoen ze in hoge mate aan de uitgangspunten van duurzaam bouwen.

Een project van... 
De eengezinswoningen worden ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen uit Dordrecht en verhuurd door Maasdelta Groep. Het project maakt deel uit van de vernieuwing van de wijk Sluispolder-West in Maassluis. Bezoek voor meer informatie de projectwebsite: www.sluispolder-west.nl

Heeft u vragen of wilt u informatie?
Neem gerust contact op met woonconsulente Liesbeth Hazewindus van Maasdelta, via telefoonnummer 0181 - 603 703. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen.