Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Start verhuur Stella Nova

Start verhuur Stella Nova

Leestijd: 3 min

De bouw van de 51 sociale huurwoningen in Stella Nova verloopt gestaag. De 7 benedenwoningen, 14 maisonnettes en 8 eengezinswoningen worden binnenkort te huur aangeboden. De appartementen volgen op een later moment.

Benedenwoningen en maisonnettes
Aan de Planetenlaan worden 7 benedenwoningen en 14 maisonnettes gebouwd. Deze energiezuinige woningen bieden we in de sociale huursector aan. Boven elke benedenwoning bevinden zich twee maisonnettes.

Benedenwoningen
In de benedenwoning is alles op de begane grond, dus gelijkvloers. Met circa 9,3 meter breed beslaan de woningen twee beukbreedtes. De woningen zijn circa 9,6 meter diep (79 m2 in totaal). Deze woning heeft een tuin op het noorden. De woonkamer ligt aan de tuinzijde. De open keuken ligt aan de straatzijde.

Maisonettes
De maisonnettewoning is bereikbaar via een eigen ingang. De woonruimtes zijn verdeeld over de eerste en tweede verdieping. De woningen zijn circa 4,6 meter breed en circa 8,4 meter diep (66,4 m2 – 70m2 in totaal). Op de eerste verdieping bevinden zich de woonkamer met open keuken en het balkon. De woonkamer ligt aan de tuinzijde en het balkon aan de straatzijde (op het zuiden). De slaapkamers en badkamer bevinden zich op de tweede verdieping. Op deze verdieping zijn ook de technische installaties in twee kasten weggewerkt.

Bij alle benedenwoningen en maisonnettes hoort een berging. Parkeren doet u op de parkeervelden in het openbaar gebied.

Eengezinswoningen
Aan het Sterrenpad in Spijkenisse wordt een rijtje van 8 eengezinswoningen gebouwd. Maasdelta biedt deze energiezuinige woningen in de sociale huursector aan.

De eengezinswoningen hebben een oppervlakte van circa 96 m2. Er zijn 2 hoekwoningen (Type D1k en D1k sp) en 6 tussenwoningen (Type D1 en D1 sp). Op de eerste verdieping liggen 2 slaapkamers en de badkamer. Op de bovenste verdieping vindt u een handige zolderruimte. Alle woningen hebben een achtertuin (op het oosten) met eigen berging.

De eengezinswoningen zijn circa 4,3 meter breed en circa 8,6 meter diep. De woonkamer ligt aan de tuinzijde. De open keuken ligt aan de straatzijde. De hoekwoningen hebben een extra kozijn in de zijgevel, ter hoogte van de woonkamer. Op de eerste verdieping vindt u 2 slaapkamers van circa 15 m2 en 10 m2. De zolder is met een vaste trap bereikbaar en heeft een dakraam op het dakvlak aan de straatzijde. Op de zolder is een technische ruimte gemaakt waar de opstelling is voor de wasmachine en wasdroger. Hier bevinden zich ook de technische installaties.

De eengezinswoningen zijn geschikt voor gezinnen, bestaande uit minimaal drie personen waarvan minimaal één minderjarig kind.

Alle woningen worden energieneutraal ‘Nul op de meter’ gebouwd. De verwachte oplevering van de woningen aan de huurders staat gepland voor het eerste kwartaal in 2021.

Reageren op de woningen
De woningen worden vanaf 21 september via www.woonnetrijmond.nl aangeboden. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoonnetRijnmond. De toewijzing vindt plaats op inschrijfduur. U moet ook voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie zijn genoemd. Deze voorwaarden gaan bijvoorbeeld over een maximum inkomen of de samenstelling van uw huishouden.

Bij deze woningen is het voor huishoudens (vanaf 23 jaar) mogelijk huurtoeslag aan te vragen. Voor meer informatie over toeslagen bezoekt u de website van de Belastingdienst.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het project en de woningen op www.maasdelta.nl/sterrenkwartierhoog. U kunt hier ook de verschillende gevelaanzichten en woningplattegronden bekijken.