Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Start verhuur: 23 sociale huur eengezinswoningen in Het Balkon van Maassluis

Start verhuur: 23 sociale huur eengezinswoningen in Het Balkon van Maassluis

Leestijd: 2 min

In Het Balkon van Maassluis worden 23 nieuwe sociale huur eengezinswoningen gebouwd. Deze zijn verdeeld in 12 driekamerwoningen aan Het Lage Licht en 11 vierkamerwoningen aan de Jacob van Heemskercklaan.

Start verhuur: 23 februari vanaf 20.00 uur!
U vindt de 23 eengezinswoningen (Het Lage Licht en Jacob van Heemskercklaan) vanaf dinsdag 23 februari 2021 om 20.00 uur op www.woonnetrijnmond.nl.

Maak kennis met het project
De nieuwe eengezinswoningen worden energiezuinig uitgevoerd met een lucht-water warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen (PV-panelen).

U komt de woning binnen in de entree. Hier bevinden zich de meterkast, het toilet en de trapopgang. In de woonkamer is open keuken met een keukenblok van Bruynzeel en een trapkast. De eerste verdieping bestaat uit twee of drie slaapkamers en een badkamer met een tweede toilet. Er is ook een zolder, die u bereikt via een vaste trap. De achtertuin is voorzien van een houten berging, waarin de buitenunit van de warmtepomp opgesteld is.

Het Balkon van Maassluis heeft een centrale ligging, direct aan de Nieuwe Waterweg en in de buurt van het station Maassluis-West en winkelcentrum Koningshoek. Met de bouw van de huurwoningen breekt ook de laatste fase van de realisatie van de wijk aan.

Huurprijzen
Maasdelta biedt de 23 eengezinswoningen aan in de sociale huursector. Het gaat om:

  • 12 driekamer eengezinswoningen aan Het Lage Licht met een netto huurprijs van € 633,25 (prijspeil 2021);
  • 11 vierkamer eengezinswoningen aan de Jacob van Heemskercklaan met een netto huurprijs van € 752,33 (prijspeil 2021).

Bij deze woningen is het in sommige gevallen mogelijk huurtoeslag aan te vragen. Voor meer informatie over toeslagen bezoekt u de website van de Belastingdienst.

Toewijzing
Om in aanmerking te komen voor een huurwoning is het belangrijk dat u als woningzoekende ingeschreven staat bij Woonnet Rijnmond. De eengezinswoningen worden toegewezen op basis van opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer u bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende bent ingeschreven, hoe hoger u op de lijst komt te staan. U moet ook voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie gesteld zijn.

Planning
Wij verwachten dat de eengezinswoningen in het vierde kwartaal van 2021 aan de huurders opgeleverd worden. Kijk hier voor meer informatie over de woningen en de verhuurfolder. 

In mei/juni 2021 start ook de verhuur van 36 sociale huurappartementen in het Balkon van Maassluis. 

Het Balkon van Maassluis
Het Balkon van Maassluis wordt ontwikkeld door de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis (BPD Ontwikkeling en Maasdelta Groep) in samenwerking met de gemeente Maassluis. Meer informatie over de nieuwe wijk vindt u op www.hetbalkonmaassluis.nl.