Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Start buurtaanpak bloemen- en plantenbuurt in Hellevoetsluis

Start buurtaanpak bloemen- en plantenbuurt in Hellevoetsluis

Leestijd: 2 min

De uitvoering van de buurtaanpak Bloemen- en Plantenbuurt is begonnen. Het maken van plannen en de voorbereiding van de werkzaamheden heeft de nodige tijd gekost. De firma Lindeloof is inmiddels bezig om de ontwerpen voor de buurtaanpak ten uitvoer te brengen.

Wethouder Hans van Lith deed op 12 oktober, samen met manager Colinda den Dijker van Lindeloof, bij de flat aan de Gentiaan de officiële starthandeling voor de uitvoering van deze Buurtaanpak. Zij deden dit door middel van het aanleggen van een stukje bestrating.

Joost Mayer, manager Wonen van Maasdelta Spijkenisse verving Ron de Wit, manager Wonen van Maasdelta Hellevoetsluis bij deze start buurtaanpak. Hij benadrukte dat het hele voortraject met inspraak via bewonersavonden, goed was geweest voor de samenhang in de buurt.

Tijdens de eerste bewonersavond werd de vraag gesteld of het mogelijk was om fietsenrekken te plaatsen. Het idee was om van de fietsenrekken een opvallend ontwerp te maken. Het uiteindelijke ontwerpidee is van Marty Boutkan, coördinator Omgevingsbeheer van Maasdelta Hellevoetsluis.

Piet Boender heeft de technische tekeningen gemaakt van de 6 verschillende fietsenrekken. Helaas heeft Piet Boender de uiteindelijk uitvoering niet meer kunnen zien, hij is overleden.

Elk flatgebouw krijgt straks zijn eigen unieke fietsenrek. De komende maanden worden deze geplaatst. Op de foto's kunt u zien hoe mooi ze zijn geworden.

De afronding van het project staat gepland voor het voorjaar van 2018.