Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Sloopbesluit en voorlichtingsavond voor Bilderdijklaan

Sloopbesluit en voorlichtingsavond voor Bilderdijklaan

Leestijd: 2 min

In september 2016 heeft Maasdelta een sloopbesluit genomen voor de Bilderdijklaan 2 t/m 120 (e). Dit in afstemming met de gemeente Maassluis. Dit besluit is ingrijpend, want het betekent dat de bewoners de komende maanden naar een andere woning moeten verhuizen. Maasdelta nodigde hen uit voor een voorlichtingsbijeenkomst.

Op dinsdag 11 oktober bezochten veel bewoners de voorlichtingsavond. Hier kregen zij informatie over wat hen de komende periode te wachten staat en hoe zij begeleid worden bij het vinden van een nieuwe woning. Daarbij ontvingen zij de herhuisvestingsregeling. Hierin staat beschreven waar bewoners, die als gevolg van de sloop moeten verhuizen, mee te maken krijgen en wat hun rechten en plichten zijn. Denk bijvoorbeeld aan het recht op een verhuiskostenvergoeding.

De gemeente Maassluis en Vereniging Bewoners Belangen Maassluis (VBBM) waren ook bij de voorlichtingsavond aanwezig. Voorzitter Peter Boeters van de VBBM zette op 5 september 2016 officieel zijn handtekening onder de herhuisvestingsregeling Bilderdijklaan.

Huisbezoek
Na afloop van de voorlichtingsavond planden de meeste bewoners al meteen een afspraak in voor een huisbezoek. Tijdens dit 'herhuisvestingsgesprek' stelt de woonconsulente samen met de bewoner een persoonlijk zoekprofiel op voor een passende woning. Ook wordt de herhuisvestingsverklaring afgegeven. Hiermee krijgt de bewoner voorrang (urgentie) op de woningmarkt binnen de Stadsregio.

Wat wordt er na de sloop van de flat teruggebouwd?
Aan de Bilderdijklaan worden na de sloop 18 koopwoningen in de prijsklassen goedkoop en middelduur gebouwd.

Planning volgende deelplannen
De vernieuwing van Sluispolder-West en de Binnenstad wordt in fasen uitgevoerd. Per fase wordt steeds apart definitief besloten over het betreffende sloop- en nieuwbouwplan. Zo is in 2016 het sloopbesluit voor de Bilderdijklaan 2 t/m 120 (e) genomen.