Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Samen werken aan veilige feestdagen

Samen werken aan veilige feestdagen

Leestijd: 3 min

Binnenkort vieren we weer Oud en Nieuw met elkaar. We genieten dan van de gezelligheid, oliebollen en natuurlijk van het vuurwerk dat de lucht in gaat. Soms ontstaan er tijdens de jaarwisseling echter onveilige situaties en problemen, vooral als men zich niet aan de ‘spelregels’ houdt. Dit willen we natuurlijk voorkomen met elkaar!

 

Ieder jaar werken de gemeente, brandweer, politie en andere partijen samen voor een veilige jaarwisseling. We hebben u hier echter wel bij nodig. Want een veilige omgeving en veilige jaarwisseling is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Hier vindt u informatie en tips om de feestdagen veilig te vieren. Net als voorgaande jaren, rekenen we ook deze keer op een ontspannen Oud en Nieuw viering!

Overlast? Meld het!
U kunt overlast en onveilige situaties in uw omgeving melden, zodat tijdig opgetreden kan worden.

Heeft u iemand in uw omgeving die handelt of in het bezit is van (zwaar) illegaal vuurwerk? Of kent u iemand die iets heeft vernield? Meld het!

Als u een tip anoniem door wilt geven, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (24 uur per dag bereikbaar). Dit nummer kunt u ook bellen als u aangifte wilt doen van vernielingen, ordeverstoringen en andere overtredingen.

U kunt ook een melding doen via het algemene telefoonnummer van de politie: 0900-8844 (24 uur per dag bereikbaar). Dit nummer kunt u ook bellen als u aangifte wilt doen van vernielingen, ordeverstoringen en andere overtredingen. Heeft u direct politie nodig, bel dan 112.

In geval van vernielingen wordt de aangerichte schade verhaald op de daders. Wie 's nachts wordt aangehouden, krijgt direct een dagvaarding mee.

Spelregels rond de jaarwisseling
Laten we gezamenlijk zorgen voor een gezellige en feestelijke jaarwisseling. Als u zich aan de volgende spelregels houdt, gaat dat zeker lukken:

  • Vuurwerk afsteken mag, maar alleen op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur.
  • Kopen, in je bezit hebben of afsteken van illegaal vuurwerk is niet toegestaan en zal als een misdrijf worden bestraft.
  • Verniel en beschadig geen zaken die niet van u zijn. Doet u dat toch, dan draait u zelf op voor de kosten van de aangerichte schade.
  • Stop geen vuurwerk in putten, afvalbakken of tussen verkeersborden. Je richt hiermee meer (onzichtbare) schade aan dan je denkt. Dit kan op een later moment leiden tot kapotte riolering, wateroverlast en zeer hoge kosten voor herstel.
  • Het is niet toegestaan om voor, tijdens of na de jaarwisseling zelf kerstbomen te verbranden.
  • Alcohol is vaak de oorzaak van problemen, ook tijdens de jaarwisseling. Het is niet toegestaan om alcohol te drinken op de openbare weg.