Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Samen met wijkbeheer aan de slag in uw buurt

Samen met wijkbeheer aan de slag in uw buurt

Leestijd: 2 min

Woont u in een leuke buurt, maar denkt u dat het nog leuker kan? Wilt u bijvoorbeeld uw buurt opfleuren met kunst of voor meer kleur in het groen aan te brengen of wilt u een ontmoetingsactiviteit organiseren, maar weet u niet hoe u dit moet doen? Neem dan contact op met Wijkbeheer Hellevoetsluis voor meer informatie en tips.

Het wijkbeheer is een samenwerkingsverband waarin de gemeente, Maasdelta, politie, DOCK en Stichting PUSH samen met buurtbewonerswerken aan een prettige wijk.Wijkbeheer Hellevoetsluis is er voor buurtbewoners en bewonersgroepen om te ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van bewonersinitiatieven. Dit kunnen initiatieven zijn zoals de woon- en leefomgeving verbeteren of het contact tussen buurtbewoners stimuleren.Het doel? De onderlinge contacten in de buurten het leefklimaat verbeteren.

Initiatief indienen
Heeft u een leuk idee? Dat is fijn! U kunt uw idee indienen door op de website www.hellevoetsluis.nl het online formulier in te vullen voor het opstarten van een wijkbeheerproject. U vindt het formulier door het woord Wijkbeheer in te typenin het zoekvenster. Ook kunt u contact opnemen met het opbouwwerk van Stichting PUSH via telefoonnummer (0181) 31 66 88.U kunt bijvoorbeeld een idee indienen voor:

  • Vakantieactiviteiten
  • Buurtacties
  • Leefbaarheidsprojecten
  • Ontmoetingsactiviteiten voor jong en oud
  • Kunst in de buurt
  • Meer kleur in het groen in de straat
  • En nog veel meer...


Uw aanvraag kan dus over van alles gaan. In ieder geval moet het initiatief bijdragen aan de leefbaarheid van de straat, buurt of wijk. Ook is het belangrijk dat andere buurtbewoners dit idee ondersteunen. Door bijvoorbeeld de aanvraag namens een groep in te dienen.

Gratis spullen huren

In 2016 is Wijkbeheer Hellevoetsluis de uitleenservice voor bewoners gestart. U kunt daar gratis spullen lenen voor de bewonersinitiatieven.De uitleenservice biedt allerlei materialen zoals tenten, banken, verlichting, muziekinstallaties en meer! U vindt het uitleenservicepunt bij Stichting PUSH aan de Sportlaan in Hellevoetsluis.