Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Rijkssubsidie voor veilig hang- en sluitwerk woningen Maasdelta

Rijkssubsidie voor veilig hang- en sluitwerk woningen Maasdelta

Leestijd: 2 min

Woningcorporatie Maasdelta in Spijkenisse krijgt via de gemeente een rijkssubsidie van 44.000 euro voor het aanbrengen van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Hiermee worden in ruim 200 woningen in de Vlinderveen en Wezelveen het hang- en sluitwerk vervangen. Op dinsdag 19 december gaven burgemeester Mirjam Salet en vestigingsmanager Joost Mayer het startschot door de sloten van een woning in Vlinderveen te vervangen. Ook stond daar de Veiligheidstent en aanhanger waar omwonenden informatie konden krijgen over inbraak- en Buurtpreventie.

Inbraakwerend hang- en sluitwerk is onderdeel van het actieplan Woninginbraken van de gemeente Nissewaard. De gemeente heeft de subsidie bij het ministerie van Veiligheid en Justitie aangevraagd voor de uitvoering van dit plan, met als doel het aantal woninginbraken in de gemeente te verminderen. Ook het informeren van bewoners en creëren van bewustwording op het gebied van inbraakpreventie is een belangrijke pijler binnen de bredere aanpak om leefbaarheid en veiligheid in de wijk te vergroten.

Het actieplan Woninginbraken bestaat uit verschillende activiteiten. Naast inbraakwerend hang- en sluitwerk, organiseert de gemeente voorlichtingsbijeenkomsten, zijn er integrale acties met een wijkschouw samen met de politie en GOA's en was in oktober een Veiligheidsdag in het centrum van Spijkenisse. Om bewoners mobieler, flexibeler en gerichter te kunnen voorlichten over inbraak- en Buurtpreventie, heeft de gemeente een Veiligheidstent en een aanhanger met voorlichtingsmateriaal aangeschaft.