Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Regeling aanvullende bijdrage verhuis- en inrichtingskosten sloopwoningen

Regeling aanvullende bijdrage verhuis- en inrichtingskosten sloopwoningen

Leestijd: 2 min

Bewoners die als gevolg van sloop of renovatie moeten verhuizen, hebben recht op een verhuiskostenvergoeding van Maasdelta. In aanvulling op deze vergoeding is het voor bewoners met een minimuminkomen mogelijk in aanmerking te komen voor een extra bijdrage van de gemeente Maassluis: de ‘Regeling aanvullende bijdrage verhuis- en inrichtingskosten sloopwoningen’.

De komende jaren worden Sluispolder-West en een gedeelte van de Binnenstad van Maassluis vernieuwd. Er worden huurwoningen van Maasdelta gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. Ook worden er woningen gerenoveerd. De bewoners van wie het huis gesloopt of gerenoveerd wordt komen in aanmerking voor de verhuiskostenvergoeding van Maasdelta. Deze vergoeding is onafhankelijk van het inkomen en wordt dus verstrekt aan ieder huishouden dat te maken krijgt met een gedwongen verhuizing.

Extra bijdrage van de gemeente Maassluis
In aanvulling op de vergoeding van Maasdelta is het voor bewoners met een minimuminkomen mogelijk in aanmerking te komen voor een extra bijdrage van de gemeente Maassluis: de 'Regeling aanvullende bijdrage verhuis- en inrichtingskosten sloopwoningen'. De hoogte van de aanvullende bijdrage is € 690,00 per huishouden.

Wanneer heeft u recht op de aanvullende bijdrage?
U heeft recht op de aanvullende bijdrage wanneer het gezamenlijk inkomen van uw huishouden niet hoger is dan 125% van het sociaal minimum.

Hoe aanvragen?
Denkt u in aanmerking te komen voor de Regeling aanvullende bijdrage verhuis- en inrichtingskosten sloopwoningen? Dan kunt u een aanvraagformulier digitaal, met behulp van DigiD, invullen en inleveren via de website van de gemeente Maassluis.