Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Planning Jan Luykenstraat en Da Costaplein

Planning Jan Luykenstraat en Da Costaplein

Leestijd: 1 min

De bewoners van de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein ontvingen dit jaar het nieuws dat de planning van de sloop- en nieuwbouw van hun woningen vertraging oploopt.

De reden is het langer duren van de bestemmingsplanprocedure. Zoals het er nu uitziet, verhuizen de bewoners van de Jan Luykenstraat waarschijnlijk begin volgend jaar naar de wisselwoning in de flat aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan. We houden hierover nauw contact met de bewoners en we blijven er alles aan doen om procedures zo snel mogelijk te laten verlopen.

Terugkeergarantie
De bewoners van de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein hebben een terugkeergarantie. In deze straten worden in totaal 40 huurwoningen gesloopt en 48 sociale huurwoningen teruggebouwd. De bewoners mogen na de sloop van hun woning terugkeren in een vergelijkbare duurzame nieuwbouwwoning op de locatie. Zij kunnen in dat geval tijdens de bouw in een wisselwoning aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan verblijven. Bewoners kunnen er echter ook voor kiezen om definitief naar elders te verhuizen.