Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Onderzoek huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen in Hellevoetsluis

Onderzoek huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen in Hellevoetsluis

Leestijd: 2 min

Momenteel vindt er een onderzoek naar de huismussen in Hellevoetsluis plaats. De gemeente Hellevoetsluis en woningstichting Maasdelta Groep hebben opdracht gegeven voor deze inventarisatie. Uit het onderzoek moet blijken waar de huismussen in Hellevoetsluis leven en broeden, zodat daar bij werkzaamheden rekening mee gehouden kan worden. Later dit seizoen zal ook een onderzoek naar de vleermuizen en gierzwaluwen starten. De onderzoeken zijn nodig omdat deze dieren strikte bescherming genieten van de Wet natuurbescherming.

De veldonderzoeken worden uitgevoerd door deskundige medewerkers van Regelink Natuur & Landschap. Zij zijn herkenbaar aan een hesje en hebben een brief bij zich waarin staat dat zij de onderzoeken uitvoeren in opdracht van de woningstichting Maasdelta Groep en de gemeente Hellevoetsluis. Vleermuizen zijn nachtdieren en dat onderzoek vindt dus in de schemering en 's nachts plaats. Het onderzoek start half mei en duurt tot het einde van het jaar. Het onderzoek naar de gierzwaluwen vindt plaats in juni en juli. In die periode hebben ze namelijk jongen en zijn ze het meest actief.

 

Heeft u huismussen in de tuin?

U kunt zelf ook een bijdrage leveren aan het huismussen-onderzoek door de aanwezigheid van huismussen te melden bij de gemeente. Dus als u huismussen in de tuin heeft of weet dat ze onder uw dak broeden, dan kunt u dat doorgeven door een mailtje te sturen naar gemeente@hellevoetsluis.nI. Vermeld dan als onderwerp 'melding huismus' en geef in het mailtje in ieder geval uw naam en adres door en om hoeveel huismussen het ongeveer gaat.