Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Maasdelta start project verduurzaming woningen met vier geselecteerde onderhoudsbedrijven

Maasdelta start project verduurzaming woningen met vier geselecteerde onderhoudsbedrijven

Leestijd: 2 min

Op 29 maart is in Spijkenisse een overeenkomst ondertekend tussen Maasdelta en de onderhoudsbedrijven Rendon Onderhoudsgroep, Hoogvliet Totaalonderhoud, Smits Vastgoedzorg en Van Lochem Totaalonderhoud voor het verduurzamen van ruim 6200 woningen.

Tot en met 2025 gaat Maasdelta Groep ruim 6200 woningen grootschalig verduurzamen. Daarmee gaat het energielabel van ons woningbezit in 2025 gemiddeld naar een label B. Om dit te bereiken kunnen de volgende maatregelen toegepast worden aan deze woningen: dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie, aanpassingen in cv-installaties en mechanische ventilatie en het aanbrengen van HR++ glas. Samen met de onderhoudsbedrijven volgen we de innovaties op het gebied van verduurzaming en passen deze in de komende jaren waar mogelijk toe.

Vier onderhoudsbedrijven
Uit de selectieprocedure zijn vier onderhoudsbedrijven naar voren gekomen waar we de samenwerking mee aangaan voor de uitvoering van de werkzaamheden: Rendon Onderhoudsgroep, Hoogvliet Totaalonderhoud, Smits Vastgoedzorg en Van Lochem Totaalonderhoud. De verduurzamingsmaatregelen worden uitgevoerd in combinatie met het geplande onderhoud aan onze woongebouwen. Hiermee wordt extra overlast voor de huurders voorkomen.

Na 2025 zijn door de verduurzamingsmaatregelen de woningen van Maasdelta gemiddeld duurzamer en energiezuiniger geworden. Door de maatregelen gaan de woonlasten voor de huurders van deze woningen omlaag, de huurder bespaart energie. Daarnaast betaalt Maasdelta deze verduurzamingsmaatregelen, dus de huurder krijgt hiervoor geen huurverhoging.

Nul op de Meter nieuwbouw
Al deze verduurzamingsmaatregelen voert Maasdelta uit naast een flinke opgave die we hebben op dit gebied bij toekomstige nieuwbouwwoningen. In dit kader bouwen we zogenaamde 'Nul op de Meter' woningen (NOM). Dat wil zeggen dat deze woningen volledig energieneutraal worden gebouwd. NOM woningen zijn al gebouwd in Sluispolder-West in Maassluis. Dit jaar wordt in Hellevoetsluis aan de Weeweneestraat een begin gemaakt met het realiseren van NOM nieuwbouwwoningen. In de toekomst bouwen we meer NOM woningen in Maassluis en Spijkenisse.