Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Leerlingen Oude Maas plaatsen achterpadverlichting met Maasdelta

Leerlingen Oude Maas plaatsen achterpadverlichting met Maasdelta

Leestijd: 2 min

Leerlingen van het VMBO Oude Maas in Spijkenisse hebben in januari een stageopdracht uitgevoerd bij Maasdelta. Zij werkten mee aan het plaatsen van achterpadverlichting in Groenewoud. Deze samenwerking is tot stand gekomen mede dankzij de bewonerscommissie Groenewoud.

 

Enkele jaren geleden zijn de achterpaden van onze eengezinswoningen in Groenewoud voorzien van zonne-energie verlichting. Helaas is een aantal van deze lampen gestolen. Om dit in de toekomst te voorkomen hebben we een plan bedacht om de lampen op een andere manier te monteren.

Voorstel bewonerscommissie Groenewoud
Samen met de bewonerscommissie Groenewoud hebben we gezocht naar een oplossing. Na een voorstel van Maasdelta, kwam de bewonerscommissie met een mooi plan. Een plan waarbij we een aantal leerlingen van het vmbo-college Oude Maas een stageopdracht konden bieden. De leerlingen van de Oude Maas volgen een technische opleiding en hebben realistische stageopdrachten nodig om praktijkervaring op te doen.

Werkzaamheden
Vier tot zes leerlingen met het keuzevak ‘wind en zonne-energie’ werkten mee aan de uitwerking van dit project. Het werk bestond uit het snijden en lassen van metalen beugels om aan de schuren te hangen. Op deze beugels zijn de lampen gemonteerd. De leerlingen demonteerden de lampen en plaatsten deze terug op de nieuwe beugels en stelden de lampen af. Na afronding van dit project ontvingen de leerlingen een certificaat van deelname. De werkzaamheden vonden plaats, onder begeleiding van Maasdelta.

Samenwerking Oude Maas
De Oude Maas hoopt dat deze stageopdracht het begin is en dat er meer volgen. Ook andere bedrijven die mogelijk stageopdrachten hebben voor leerlingen, kunnen zich melden bij de Oude Maas. Wellicht dat er een mooie samenwerking tussen de scholengemeenschap en meerdere lokale bedrijven ontstaat.

Contactpersoon Oude Maas
De heer L. Bottenberg
Tel. 0181-623400
Mail l.bottenberg@penta.nl