Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Kijkmiddag voor aanstaande huurders Rhijnvis Feithstraat

Kijkmiddag voor aanstaande huurders Rhijnvis Feithstraat

Leestijd: 2 min

Op donderdag 19 januari 2017 kregen de aanstaande huurders van de eengezinswoningen aan de Rhijnvis Feithstraat de kans een kijkje te nemen op de bouwlocatie. Nieuwsgierig bekeken zij de voortgang van de bouw, onder andere in de eigen woning. Ook bezochten zij een presentatie over het energiesysteem Nul op de Meter, dat in de woningen aangebracht wordt.

De bouw van dit eerste project van de vernieuwing van Sluispolder-West startte in september 2016. De dakpannen, inclusief zonnepanelen, liggen inmiddels op het dak en de buitenmuren worden gemetseld. De aannemer begint nu met de afbouwwerkzaamheden aan de binnenzijde. Om de huurders alvast een indruk van hun nieuwe woning te geven, organiseerde Maasdelta op donderdag 19 januari een kijk- en informatiemiddag.

Kijk- en informatiemiddag
De huurders werden ontvangen in De Vliet voor een presentatie over het 'Nul op de Meter' energiesysteem dat in hun woning aangebracht wordt. Vervolgens konden zij hun woning op de bouwplaats bezoeken. U begrijpt wel dat zij hier erg benieuwd naar waren en het leuk vonden hun toekomstige woning in het echt te zien. Een aantal huurders maakte meteen van de gelegenheid gebruik om alvast de maten op te nemen om gordijnen en meubels te kunnen bestellen. Als de bouw volgens planning blijft verlopen, ontvangen de huurders in het voorjaar van 2017 de sleutels van hun eengezinswoningen.

Planning woonblok Mgr. W.M. Bekkerslaan
Ook de bouw van dit woonblok met 14 huurappartementen en -maisonnettes, ging in september 2016 voortvarend van start. In november ontstond er helaas een fout in het productieproces van de begane grondvloer. Omdat de vloer een belangrijk onderdeel van de bouwconstructie is, moesten de hier op volgende werkzaamheden stil gelegd worden. Dit leverde een vertraging van ongeveer drie maanden op. De aannemer heeft geprobeerd een andere leverancier voor de vloer te contracteren, maar dat is helaas niet gelukt. Naar verwachting worden de werkzaamheden in februari hervat. De bewoners zijn hierover geïnformeerd. Wij gaan ervan uit dat zij voor de bouwvakantie van 2017 de sleutels van hun woning uitgereikt krijgen. Zodra het gebouw wind- en waterdicht is, ontvangen zij ook een uitnodiging voor de kijk- en informatiemiddag.