Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Kijkmiddag nieuwe eengezinswoningen Jan Luykenstraat

Kijkmiddag nieuwe eengezinswoningen Jan Luykenstraat

Leestijd: 2 min

Op donderdag 30 november vond er een kijkmiddag plaats op de bouwlocatie van de Jan Luykenstraat. Zowel de huurders van de Jan Luykenstraat als het Da Costaplein waren hiervoor uitgenodigd. U begrijpt wel dat zij erg benieuwd waren naar hun toekomstige woning. Er werd meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om alvast de maten op te nemen voor gordijnen en meubels.

Aan de Jan Luykenstraat wordt het hele jaar al druk gewerkt. Begin februari startte hier de sloop van de 20 huurwoningen. Op 1 juni vond de feestelijke start van de nieuwbouw plaats. Inmiddels is het november en vordert de nieuwbouw in hoog tempo. De huurders kregen het aanbod om na de sloop terug te keren naar een nieuwe woning op de locatie. Tijdens de werkzaamheden kunnen zij in een wisselwoning aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan verblijven.

Jan Luykenstraat
Aan de Jan Luykenstraat zijn 20 woningen gesloopt en worden 20 sociale huureengezinswoningen teruggebouwd. Het gaat om 4 rijen van 5 woningen. Eén van deze rijen is gelegen aan de Staringstraat. Alle woningen zijn inmiddels voorzien van daken en bij de meeste woningen is het metselwerk aangebracht. Op dit moment worden de woningen van binnen klaar gemaakt. Zo worden de wanden afgewerkt, het tegelwerk aangebracht en de keukens geplaatst. Begin 2018 kunnen de bewoners hun intrek nemen in de nieuwe woningen.Met het opleveren van de nieuwbouw worden ook de toegangspaden voor de woningen, het hofje tussen de woningen (rijen 2 en 3) en het parkeerterrein aan de Tollenstraat in definitieve vorm aangelegd.

Da Costaplein
In 2018 zijn de bewoners van het Da Costaplein aan de beurt. Ook zij kunnen terugkeren naar een nieuwe woning en tijdelijk in een wisselwoning verblijven. Aan het Da Costaplein worden 20 woningen gesloopt en 28 sociale huur eengezinswoningen teruggebouwd. Het gaat hier om 4 rijen van 7 woningen. Deze woningen worden naar verwachting eind 2018/begin 2019 opgeleverd.

Duurzaam bouwen
De 48 nieuwe eengezinswoningen worden ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen uit Dordrecht en bestaan standaard uit 4 kamers. De woningen krijgen zonnepanelen op het dak en een goede isolatie. Zo voldoen ze straks in hoge mate aan de uitgangspunten van duurzaam bouwen.

Samen met klankbordgroep
Een klankbordgroep van bewoners is intensief betrokken geweest bij de uitwerking van de plannen en het ontwerp van de nieuwe woningen.De sloop en nieuwbouw van de eengezinswoningen aan de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein is onderdeel van de vernieuwing van Sluispolder-West. U kunt hier op de projectwebsite www.sluispolder-west.nl meer over lezen.