Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Informatiemarkt herstructurering Sluispolder-West druk bezocht

Informatiemarkt herstructurering Sluispolder-West druk bezocht

Leestijd: 3 min

Op dinsdagavond 10 mei 2016 werd in Ontmoetingscentrum De Vliet een informatiemarkt herstructurering Sluispolder-West gehouden. De gemeente Maassluis organiseerde deze in samenwerking met Maasdelta Groep, Boele & Van Eesteren en Stichting Un1ek. De belangstelling was groot, veel wijkbewoners brachten een bezoek.

De herstructurering in Sluispolder-West is in volle gang. In het gebied aan de G. Gezellestraat en de G.A. Brederolaan zijn de eerste huizen gesloopt en is de riolering vernieuwd. Daarmee is het gebied klaar voor de nieuwbouw van 36 woningen en het Integraal Kindcentrum Het Spectrum. Ook wordt er gewerkt aan het volgende deelplan rondom de J. Luykenstraat, Da Costaplein, Mgr. W.M. Bekkerslaan en de Bilderdijklaan. Genoeg redenen om bij te praten.

Diverse informatiekramen te bezoeken
In Ontmoetingscentrum De Vliet konden wijkbewoners de informatiekramen van de gemeente Maassluis, Maasdelta Groep, Boele & Van Eesteren en Stichting Un1ek bezoeken. De gemeente Maassluis gaf voorlichting over het inrichtingsplan voor de openbare ruimte van het eerste deelplan. Bij Maasdelta kon men terecht voor informatie over de huurwoningen die straks aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan en Rhijnvis Feithstraat komen en de sloop- en nieuwbouwplannen die voor de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein bestaan. Boele & Van Eesteren presenteerde haar koopwoningen 'Eleven' die aan de Guido Gezellestraat gerealiseerd worden. Al deze woningen zijn inmiddels verkocht. En Stichting Un1ek gaf samen met de gemeente voorlichting over de plannen voor het nieuwe Integraal Kindcentrum Het Spectrum.

Het verloop van de avond
Vanaf het moment van de opening om 16.30 uur tot aan de sluiting om 20.00 uur was het druk in de zaal. De ontwerpen die de organisaties hadden meegebracht werden uitvoerig bekeken en ook was er gelegenheid om vragen te stellen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Ondertussen was er aan de bar een drankje verkrijgbaar en maakten veel buren een gezellig praatje. In de ruimte was ook een scherm opgesteld met daarop een virtuele maquette van Sluispolder-West. Dit computerprogramma geeft een levensechte weergave van de wijk. Als bezoeker kun je zelf door de straten heen navigeren en hier zowel de bestaande woningen als de geplande projecten bekijken. Zodra het ontwerp van een project bekend is, wordt deze in de maquette bijwerkt. De maquette groeit de komende jaren dus mee met de ontwikkelingen. Belangstellenden kunnen zich zo een duidelijk beeld vormen van hoe de wijk eruit gaat zien. Hieronder ziet u enkele foto's van de informatiemarkt en screenshots uit de virtuele maquette.

Foto's zijn gemaakt door Sjoerd Kuiper