Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Hoe gaat het met verhuizing bewoners Bilderdijklaan?

Hoe gaat het met verhuizing bewoners Bilderdijklaan?

Leestijd: 2 min

Op 27 september 2016 is het sloopbesluit voor de Bilderdijklaan 2 t/m 120 (e) genomen. Tijdens een voorlichtingsavond op 11 oktober legde Maasdelta de bewoners uit wat hen de komende periode te wachten staat. Ook ontvingen zij de herhuisvestingsregeling. Voor de bewoners betekende dit de start van een zoektocht naar een nieuwe woning. Op dit moment heeft precies de helft van het aantal huishoudens een woning gevonden.

Van de 60 huishoudens hebben 30 bewoners inmiddels een passende woning gevonden. In de meeste gevallen gaat het om een huurwoning in Maassluis, maar soms ook in Rozenburg, Vlaardingen en Rotterdam. Vier huurders hebben ervoor gekozen een woning te kopen. Wij wensen alle bewoners veel geluk toe in hun nieuwe woning!

Begeleiding bij zoeken naar een woning
De bewoners worden bij het zoeken naar een andere woning begeleid door Maasdelta. Na afloop van de voorlichtingsavond in oktober planden de meeste bewoners meteen een afspraak in voor een huisbezoek. Tijdens dit 'herhuisvestingsgesprek' stelde de woonconsulente samen met de bewoner een persoonlijk zoekprofiel op voor een passende woning. Daarbij werd de herhuisvestingsverklaring afgegeven. Hiermee krijgt de bewoner voorrang (urgentie) op de woningmarkt binnen de Stadsregio.

De bewoners ontvingen ook de 'Herhuisvestingregeling Bilderdijklaan'. Hierin staat beschreven waar bewoners, die als gevolg van de sloop moeten verhuizen, mee te maken krijgen. Ook zijn hun rechten en plichten opgenomen, waaronder het recht op een verhuiskostenvergoeding. De Vereniging Bewoners Belangen Maassluis (VBBM) ondertekende de herhuisvestingsregeling.

Wat wordt er na de sloop teruggebouwd?
Aan de Bilderdijklaan worden na de sloop van de flat, in de loop van 2018, 18 koopwoningen in het goedkope en middeldure segment teruggebouwd.