Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Goed nieuws: voldoende woningen in nieuwbouw voor bewoners De Vliet

Goed nieuws: voldoende woningen in nieuwbouw voor bewoners De Vliet

Leestijd: 2 min

Seniorencomplex De Vliet in Maassluis wordt op termijn gesloopt. Schuin tegenover het seniorencomplex wordt een nieuw woongebouw gerealiseerd met 64 appartementen, die geschikt zijn voor de bewoners van De Vliet. De woonconsulente van Maasdelta is bij alle bewoners op huisbezoek geweest om de woonwensen te bespreken. Zij konden aangeven in welk complex zij graag willen wonen en met wie. Een belangrijke uitkomst van de inventarisatie is: er komen in de nieuwbouw voldoende woningen voor bewoners van De Vliet.

Tijdens de huisbezoeken hebben 61 bewoners aangegeven dat zij graag naar de nieuwbouw aan de PC Hooftlaan, schuin tegenover De Vliet, willen verhuizen. Er worden in dit pand 64 appartementen en een centrale ontmoetingsruimte gerealiseerd. Dit betekent dat er voldoende woningen voor de belangstellenden beschikbaar zijn. Er hoeft dus geen selectiecriterium toegepast te worden. De verdeling en toewijzing van de woningen vindt in de tweede helft van 2019 plaats.

De overige bewoners hebben aangeven dat zij naar een woning ergens anders willen verhuizen. Denk hierbij aan De Vloot, De Seringenflat en De Schuurhof. Ook kiezen enkele bewoners ervoor om naar Hoek van Holland, Vlaardingen of Spijkenisse te verhuizen. Er zijn al 18 huishoudens verhuisd en 6 bewoners wachten op dit moment op de sleutels van hun nieuwe woning.

De plannen voor De Vliet zijn onderdeel van de vernieuwing van Sluispolder-West. Op de projectwebsite www.sluispolder-west.nl kunt u hier meer over lezen.