Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Gemiddeld beperkte huurverhoging Maasdelta woningen in 2019

Gemiddeld beperkte huurverhoging Maasdelta woningen in 2019

Leestijd: 2 min

Maasdelta Groep heeft met de huurdersorganisaties (SHS uit Spijkenisse, VBBM uit Maassluis, de Koepel uit Hellevoetsluis en Huurdersvereniging Westvoorne) overeenstemming bereikt over de huurverhoging 2019. Voor huurders van Maasdelta wordt de huurverhoging in 2019 gemiddeld 1,6 procent, variërend van 0 tot 2,0 procent.  Dit is ruim lager dan het wettelijke maximum van 4,1 procent per woning.

Advies huurdersorganisaties
Eind januari zijn Maasdelta en de huurdersorganisaties in gesprek gegaan. De huurverhoging wordt volgens de huursombenadering toegepast, variërend van 0 tot 2,0 procent. Hierbij is rekening gehouden met de wens van de huurdersorganisaties om de huurverhoging zo gelijkmatig mogelijk te spreiden over alle huurders.

Huursombenadering
De huursombenadering legt een link tussen de huur die de huurder betaalt en de kwaliteit van de woning. Dus een woning met hoge kwaliteit en een lage huur krijgt een iets hogere huurverhoging, maar nooit hoger dan 2,0 procent. Een woning met een huurprijs die meer in overeenstemming is met de kwaliteit krijgt een lagere huurverhoging. Hierdoor wordt de prijs/kwaliteit verhouding meer naar elkaar toe gebracht.

Goede samenwerking
De huurdersorganisaties en Maasdelta kijken met een positief gevoel terug op de manier waarop de afspraken tot stand zijn gekomen en zijn tevreden met de uitkomsten van dit overleg.

Informatie voor huurders
Vóór 1 mei krijgen de huurders van Maasdelta een brief met hun huurverhoging per 1 juli 2019.