Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Eerste sleutel voor huurappartementen Het Balkon

Eerste sleutel voor huurappartementen Het Balkon

Leestijd: 2 min

Maasdelta Groep is gestart met het opleveren van 36 sociale huurappartementen in de wijk Het Balkon van Maassluis. Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. volkshuisvesting) reikte dinsdag 8 februari 2022 de eerste sleutel uit aan bewoner Mike Slangen.

Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. ruimtelijke ordening en volkshuisvesting) legt trots uit: “We bouwen aan mooie, gemengde wijken in Maassluis! Deze appartementen, met vrij uitzicht over natuurspeeltuin Avonturis en de Nieuwe Waterweg, bewijzen dat opnieuw. Zulke duurzame, sociale huurwoningen komen niet zomaar vanuit de markt. Ik ben er als wethouder volkshuisvesting enorm trots op dat we als gemeente, samen met Maasdelta in deze prachtige wijk Het Balkon weer extra prachtige, super duurzame sociale huurwoningen voor elkaar hebben weten te krijgen. Dat is hard nodig, want het tekort aan betaalbare woningen is enorm!” Hij wenst de huurders namens de gemeente Maassluis en  Maasdelta alvast succes met de verhuizing en natuurlijk veel woonplezier.

Het Lage Licht
De komende drie weken ontvangen alle huurders de sleutels van hun appartementen aan Het Lage Licht. Het nieuwe woongebouw bestaat uit vier woonlagen. De appartementen hebben drie kamers en zijn er in verschillende woningtypes. Op de begane grond geniet men van een eigen tuintje en op de verdiepingen van een ruim balkon. De appartementen zijn energiezuinig uitgevoerd met elektrische verwarming, een elektrisch doorstroomapparaat voor warm water en zonnepanelen.

Het Balkon van Maassluis
BAM Wonen bouwde de appartementen. Provincie Zuid-Holland ondersteunt de bouw van sociale woningbouw en heeft hiervoor een subsidie verstrekt. In november 2021 werden binnen dit project ook 23 sociale huur eengezinswoningen opgeleverd.

Het Balkon van Maassluis wordt ontwikkeld door de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis (BPD Ontwikkeling en Maasdelta Groep) in samenwerking met de gemeente Maassluis. Meer informatie vindt u op www.hetbalkonmaassluis.nl.