Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Eerste paal nieuwe huurwoningen Da Costaplein de grond in

Eerste paal nieuwe huurwoningen Da Costaplein de grond in

Leestijd: 2 min

Op woensdag 12 september 2018 start de bouw van 28 nieuwe sociale huurwoningen aan het Da Costaplein in Maassluis. De 20 huurwoningen die op de locatie stonden, zijn inmiddels gesloopt. De bewoners kunnen straks terugkeren naar een nieuwe woning.

De 28 nieuwe huurwoningen worden ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen uit Dordrecht in opdracht van Maasdelta Groep. Het gaat om vier rijen van zeven eengezinswoningen. Vorig jaar zijn er aan de Jan Luykenstraat ook al 20 huur eengezinswoningen vervangen door 20 nieuwe woningen. Deze geven een goede impressie van hoe de woningen aan het Da Costaplein eruit gaan ziet.

Planning
De heiwerkzaamheden duren enkele weken. Daarna wordt gestart met het plaatsen van de fundering en de verdere opbouw. De nieuwe woningen worden naar verwachting medio 2019 opgeleverd. De huurders kunnen na de werkzaamheden terugkeren naar een nieuwe woning op dezelfde locatie. Zij verblijven tijdelijk in een wisselwoning. Voor een aantal woningen is een nieuwe huurder gevonden.

Duurzaam bouwen
De plattegrond van de nieuwe woningen wordt iets smaller, maar wel langer. De woningen bestaan standaard uit een woonkamer en drie slaapkamers. Ook is er een vliering. In de tuin komt weer een berging. De woningen worden voorzien van zonnepanelen op het dak en van een goede isolatie. Zo voldoen ze straks in hoge mate aan de uitgangspunten van duurzaam bouwen.

Vernieuwing van Sluispolder-West
Het project Jan Luykenstraat en Da Costaplein maakt deel uit van de vernieuwing van Sluispolder-West. Hierover is meer te lezen op www.sluispolder-west.nl.