Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Eerste huurders Roemer Visscherstraat krijgen sleutels uitgereikt

Eerste huurders Roemer Visscherstraat krijgen sleutels uitgereikt

Leestijd: 2 min

Op 7 juni 2022 is Maasdelta Groep gestart met het opleveren van 16 sociale huur eengezinswoningen aan de Roemer Visscherstraat in Maassluis. Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. volkshuisvesting) van de gemeente Maassluis reikte de eerste sleutel uit aan de heer Ozdemir en mevrouw Ozcan.

Wethouder Sjoerd Kuiper: “Met deze nieuwe 16 duurzame, sociale huurwoningen investeren Maasdelta en de gemeente opnieuw in een duurzame toekomst met voldoende betaalbare woningen voor onze inwoners. Complimenten voor Maasdelta, bouwer Van Wijnen en alle andere betrokken partijen voor deze mooie nieuwe woningen. Hiernaast worden in de loop van dit jaar ook 47 huur eengezinswoningen aan de G.A. Brederolaan gebouwd.”

De komende twee dagen krijgen ook de andere huurders hun sleutels. Wethouder Kuiper wenst alle huurders namens de gemeente Maassluis en Maasdelta alvast succes met de verhuizing en veel woonplezier.

16 energiezuinige eengezinswoningen
Aan de Roemer Visscherstraat zijn 15 woningen gesloopt en 16 energiezuinige woningen teruggebouwd. De nieuwe huurwoningen zijn ongeveer even groot als de oude woningen en geschikt voor gezinnen. Ze zijn energiezuinig (nul op de meter) uitgevoerd met een warmtepomp en zonnepanelen. Elke woning heeft een woonkamer aan de tuinzijde, een open keuken aan de straatzijde, 3 slaapkamers en een bergzolder. Er is een achtertuin met een houten berging.

Van Wijnen West B.V. bouwde de woningen in opdracht van Maasdelta
De architectuur van de nieuwe woningen is afgestemd op de woningen in de omgeving. In 2021 zijn aan de Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat 48 vergelijkbare huurwoningen opgeleverd. De bewoners van de Jacob Catsstraat, Constantijn Huygensstraat en Roemer Visscherstraat mochten terugkeren naar een nieuwe woning op de locatie. Een aantal bewoners maakte van deze mogelijkheid gebruik. Ook zijn er woningen verhuurd aan bewoners van andere sloopcomplexen en aan nieuwe huurders.