Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Eerste huurder De nieuwe Vliet krijgt sleutel uitgereikt

Eerste huurder De nieuwe Vliet krijgt sleutel uitgereikt

Leestijd: 3 min

Op dinsdag 6 april 2021 is Maasdelta Groep gestart met de oplevering van 64 sociale huurappartementen voor senioren in De nieuwe Vliet in Maassluis. Mevrouw Van der Meyde-Boxhoorn mocht als eerste huurder de sleutel in ontvangst nemen. Wethouder Sjoerd Kuiper van de gemeente Maassluis reikte deze met plezier officieel aan haar uit.

In De nieuwe Vliet aan de P.C. Hooftlaan zijn 64 sociale huurappartementen voor senioren (55+) gerealiseerd. Waal bouwde de woningen in opdracht van Maasdelta Groep. De nieuwe Vliet bevindt zich schuin tegenover het voormalige seniorencomplex De Vliet, dat op termijn gesloopt wordt. De bewoners van De Vliet kregen de mogelijkheid om naar de nieuwbouw te verhuizen. De overige appartementen zijn aan nieuwe kandidaten verhuurd.

Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. Ruimtelijke ordening en Volkshuisvesting) overhandigde de sleutel aan de eerste nieuwe bewoner. “Met deze eerste sleutel voor mevrouw Van der Meyde-Boxhoorn markeren we een belangrijke mijlpaal waar we al jaren naar toe werken: het in gebruik nemen van De nieuwe Vliet. Dat is goed nieuws voor de 36 huishoudens die vanuit de oude Vliet hierheen verhuizen, maar ook voor de andere ouderen uit Maassluis die hier kunnen wonen in een duurzaam, toekomstbestendig complex dat erop is ingericht dat ouderen tot op hoge leeftijd zelfstandig kunnen wonen. Voor de zomer hopen we ook de ontmoetingsruimte feestelijk te openen. Maasdelta, de gemeente en Waal hebben hier in nauwe samenspraak met de bewonerscommissie een prachtige aanwinst voor de senioren in Maassluis gerealiseerd en daar ben ik alle betrokkenen dankbaar voor.”

Sleuteluitreikingen
De sleuteluitreikingen vinden de komende drie weken plaats. De huurders tekenen, tijdens een afspraak met de woonconsulente van Maasdelta, hun nieuwe huurcontract. Normaal gesproken worden zij daarna in de woning ontvangen door de projectopzichter. Vanwege Corona kan dit helaas niet. Om hen toch zo goed mogelijk op weg te helpen, heeft de projectopzichter in de woning een praktische poster opgehangen. Hierop vinden zij de belangrijkste informatie over de woning. Maasdelta en de gemeente wensen alle huurders alvast veel woonplezier!

Over De nieuwe Vliet
De nieuwe Vliet heeft twee entrees, aan de P.C. Hooftlaan en de G.A. Brederolaan. De appartementen zijn energiezuinig uitgevoerd met een warmtepomp en zonnepanelen. Er is een woonkamer, open keuken, één of twee slaapkamers, badkamer, techniekruimte/berging en een eigen (fietsen)berging op de begane grond. De appartementen op de verdiepingen hebben een balkon en zijn gelegen aan beschutte galerijen. Op de begane grond heeft men een eigen tuintje. 

Op de begane grond komt ook een ontmoetingsruimte. De nieuwe ontmoetingsruimte biedt mogelijkheden voor vele activiteiten en ontmoetingen. Het nieuwbouwplan is in goed overleg met Bewonerscommissie De Vliet en gebruikers van het huidige ontmoetingscentrum ontwikkeld.