Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Eerste bouwproject Sluispolder-West van start

Eerste bouwproject Sluispolder-West van start

Leestijd: 2 min

Op donderdag 15 september 2016 vindt de feestelijke start bouw van het eerste nieuwbouwproject in Sluispolder-West plaats. Deze wijk in Maassluis wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd. Wethouder Arnold Keijzer geeft samen met de toekomstige kopers, huurders en vertegenwoordigers van Boele & van Eesteren en Maasdelta Groep het officiële startsein.

De vernieuwing van Sluispolder-West is een samenwerking tussen de gemeente Maassluis en woningcorporatie Maasdelta Groep. Boele & van Eesteren realiseert hier samen met Maasdelta het eerste nieuwbouwproject. De huurwoningen bestaan uit 11 zadelkap rijwoningen aan de Rhijnvis Feithstraat en 14 appartementen en maisonnettes aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan en worden afgenomen door Maasdelta Groep. De 11 koopwoningen aan de Guido Gezellestraat zijn door Boele & van Eesteren met succes ontwikkeld en verkocht. De 36 woningen zijn bijzonder duurzaam en energiezuinig en worden voorzien van warmtepompen, zonnepanelen en een warmteterugwin-systeem, dat zorgt voor een zeer laag energie verbruik.

Officieel startsein
Met het plaatsen van een funderingsbalk wordt de start van het project gemarkeerd. Belangstellenden zijn uiteraard welkom een kijkje te komen nemen bij deze handeling, die om 13.30 uur op de bouwlocatie plaatsvindt. Om veiligheidsredenen worden zij wel verzocht buiten de bouwhekken te blijven.

De woningen worden in snel tempo gebouwd. Over ongeveer 10 weken is het casco van de woningen gereed en begint Boele & van Eesteren met de afbouw. Hierna maakt de gemeente Maassluis het gebied woonrijp. De verwachting is dat dit in het voorjaar van 2017 wordt afgerond. Aansluitend kunnen de kopers en huurders hun intrek nemen in de nieuwe woningen.

Tuindorp
Sluispolder-West ondergaat de jaren een grote opknapbeurt. Er worden 610 huurwoningen van Maasdelta gesloopt, om plaats te maken voor 393 nieuwe woningen. Er komen zowel sociale als duurdere woningen in de huur- en koopsector. De wijk krijgt het karakter van een tuindorp, met voornamelijk eengezinswoningen, voor- en achtertuinen, veel groen en een stadstuin. Aan de randen van de wijk komen appartementen en (zorg)voorzieningen.