Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Bouw 18 koopwoningen in Sluispolder-West in Maassluis van start

Bouw 18 koopwoningen in Sluispolder-West in Maassluis van start

Leestijd: 1 min

Woensdag 21 november 2018 is de bouw van 18 nieuwe koop eengezinswoningen aan Bilderdijklaan in Maassluis officieel gestart. Het startsein werd - in het bijzijn van de toekomstige bewoners - gegeven door wethouder Sjoerd Kuiper.

In september startte ook de bouw van de naastgelegen 28 huurwoningen aan het Da Costaplein. De in totaal 46 woningen worden ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen. De 18 koopwoningen zijn verkocht en de 28 sociale huurwoningen worden verhuurd door Maasdelta in de sociale huursector.

Een vernieuwde wijk

De wijk Sluispolder-West transformeert in een rap tempo naar een veelzijdige woonwijk, onder aanvoering van Maasdelta en de gemeente Maassluis. Verouderde woningen worden gesloopt en maken plaats voor nieuwe woningen. Zo ook op de plek waar nu de 46 nieuwe woningen gerealiseerd worden. In 2017 bouwde Van Wijnen ook al 20 sociale huur eengezinswoningen aan de Jan Luykenstraat. Pedro van Zundert, projectontwikkelaar bij Van Wijnen: "In dit deel van de wijk hebben wij gekozen voor tuindorp-stijl, wat je terugziet in de architectuur van de woningen en in het vele groen rondom de woningen."

Binnenstad
Vanaf 2019 realiseert van Wijnen nog eens 64 sociale huurwoningen voor Maasdelta in de binnenstad van Maassluis, aan de Jacob Catsstraat, Roemer Visscherstraat en Constantijn Huygensstraat.