Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Bomen geplant voor Rendon, Maasdelta Groep en Oranjedak

Bomen geplant voor Rendon, Maasdelta Groep en Oranjedak

Leestijd: 2 min

In Akkers heeft Maasdelta 64 woningen verduurzaamd. Deze woningen zijn van een C label naar een B label gegaan. Hiervoor is een Co2 gestuurde mechanische ventilatie geplaatst en is de dakisolatie vervangen. Het bijzondere aan dit project is dat de uitvoerende aannemer Onderhoudsgroep Rendon ook hun werkzaamheden heeft verduurzaamd door bomen te planten.

Onderhoudsgroep Rendon heeft de werkzaamheden aan de woningen in Akkers uitgevoerd. Als bouwpartner wilden zij een extra steentje bijdragen aan de duurzaamheid van dit project. Rendon heeft laten berekenen hoeveel Co2 vrij is gekomen bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Om dat te compenseren hebben zij 300 bomen laten planten door Treesforall. Dat hebben zij ook namens Maasdelta en Oranjedak gedaan. 

Bomen nemen CO2 op en maken weer zuurstof aan
Door bomen te planten creëer je ook een leefomgeving voor vogels, bijen en andere insecten. Wilt u meer weten over het planten van de bomen? Kijk dan op www.treesforall.nl

Verduurzamen woningen Akkers
De geplaatste mechanische ventilatie helpt de luchtkwaliteit in de woningen goed te houden. Als de Co2 gehalte in een woning hoger wordt (doordat er bijvoorbeeld bezoek is) gaat de mechanische ventilatie harder werken en meer lucht verversen. Daarnaast zorgt de ventilatie ervoor dat er minder vocht in een woning blijft hangen. De CV ketel hoeft dan minder hard te stoken om de woning op temperatuur te krijgen. Een betere dakisolatie zorgt ervoor dat de woning de warmte beter vasthoudt. Dit alles geeft een comfortabel binnenklimaat. En dat voor lagere energiekosten.