Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Binnenkort te huur: 27 energiezuinige eengezinswoningen Gijsbert Dirkzwagerstraat

Binnenkort te huur: 27 energiezuinige eengezinswoningen Gijsbert Dirkzwagerstraat

Leestijd: 3 min

De buurt Kapelpolder in Maassluis wordt in 2019/2020 uitgebreid met 27 energiezuinige eengezinswoningen in de sociale huursector. Hiervan zijn 20 woningen gelegen aan de Gijsbert Dirkzwagerstraat, 4 woningen aan de A.E. Maasstraat en 3 woningen aan de Heldringstraat.

Elke woning heeft een woonkamer aan de tuinzijde en een open keuken aan de straatzijde. Deze is uitgerust met een Bruynzeel keukenblok in een hoekopstelling. Er is geen gasaansluiting, u kookt dus elektrisch. Er zijn drie slaapkamers en een badkamer. Ook is er een zolder met een opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger. Hier bevindt zich verder de energiemodule, het hart van de energiezuinige installatie. Alle woningen hebben een achtertuin met een berging. Enkele woningen hebben aan de voorzijde ook een Delftse stoep. Dit is een smalle strook bestrating die bij de woning hoort.

Groene vingers gezocht!
Voor de tuin gelden iets andere regels dan u misschien gewend bent. Met de gemeente is afgesproken dat het water dat van de daken komt, op het maaiveld moet afwateren. Het is daarom belangrijk de tuin zo in te richten dat het water in de bodem kan dringen. Dit betekent een verhouding van tenminste 2/3 beplanting en niet meer dan 1/3 bestrating. Een geschikte woning voor tuinliefhebbers dus. Maasdelta biedt u een regenton aan, zodat u met het opgevangen water uw tuin kunt besproeien.

Samenwerking
Waal bouwt de woningen in opdracht van Maasdelta Groep. De gemeente Maassluis neemt de openbare ruimte voor haar rekening. De buitenruimte wordt functioneel groen ingericht.

Duurzaamheid
Er is extra aandacht voor duurzaamheid. De gemeente legt een afwateringsysteem aan dat bijdraagt op het gebied van waterberging. Maasdelta verhuurt de woningen als energiezuinige ‘Nul op de meter-woning’ met gegarandeerde energieopbrengst.

Geluidsmaatregelen
De woningen staan in een industriële omgeving, wat betekent dat er geluid van de bedrijven in de buurt is. Daarom wordt er een aantal maatregelen genomen om minder geluid te ervaren.

Zo krijgen enkele woningen ‘dove voorgevels’. Hier kunnen in de voorgevel geen ramen open en is er een extra binnenwand in de entreehal geplaatst. Het gaat om de drie woningen aan de Heldringstraat en de eerste twee woningen aan de Gijsbert Dirkzwagerstraat (de ramen op de begane grond).

De woningen aan de Heldringstraat hebben op zolder een dakraam aan de tuinzijde. De overige woningen hebben geen mogelijkheid voor een dakraam of dakkapel op zolder, vanwege de PV-panelen en de geluidsbelasting op de voorgevel.

Verder wordt aan de overzijde van de Gijsbert Dirkzwagerstraat een geluidscherm geplaatst.

Huurprijs
De eengezinswoningen zijn geschikt voor gezinnen en hebben een nettohuur van circa 651 of 720 euro per maand. De woningen met een nettohuur van 720 euro, zijn breder en op de hoek gelegen.

Binnenkort aangeboden via Woonnet Rijnmond
De woningen zijn binnenkort te vinden op www.woonnetrijnmond.nl. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning is het belangrijk dat u als woningzoekende ingeschreven staat bij Woonnet Rijnmond: www.woonnetrijnmond.nl. De toewijzing vindt plaats op basis van inschrijfduur.

Voordat de woningen op Woonnet Rijnmond verschijnen, kondigen we dit aan via deze digitale nieuwsbrief, de projectpagina op de website van Maasdelta en de Schakel Maassluise Courant. Houd deze dus in de gaten!