Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Bewoners Nissewaard kunnen gratis uw energiebox bestellen!

Bewoners Nissewaard kunnen gratis uw energiebox bestellen!

Leestijd: 2 min

Gemeente Nissewaard helpt inwoners besparen op hun energierekening. Alle inwoners van Nissewaard die nog niet eerder gratis energiebesparende producten ontvingen, ontvangen deze week een voucher met een persoonlijke code in de brievenbus. Dit geldt voor zowel woningeigenaren als voor huurders.

 

Met de voucher kunnen bewoners van Nissewaard voor 90 euro gratis energiebesparende producten bestellen via de webshop van de WoonWijzerWinkel. Het aanbod bestaat uit allerlei producten om het energieverbruik naar beneden te brengen. Denk hierbij aan ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie.  Op de voucher staat een persoonlijke code die u kunt gebruiken bij het afrekenen van de producten. Deze voucher is dus 90 euro waard in de Woonwijzerwinkel. Bent u uw voucher kwijt? Neem dan contat op met de Woonwijzerwinkel.

Subsidie voor duurzaamheidsactiviteiten
Voor deze actie heeft de gemeente een subsidie aangevraagd bij de landelijke overheid. Deze subsidie is helaas niet toereikend voor iedereen. De gemeente kan 14.000 huishoudens blij maken en adviseert dan ook om zo snel mogelijk te bestellen. 

Wethouder Igor Bal: “We hebben een veel groter budget dan vorig jaar, zodat meer inwoners hier gebruik van kunnen maken. Al met kleine maatregelen kunnen inwoners flink besparen op hun energierekening. Als gemeente helpen we ze daar graag een handje bij.” 

Werken aan een duurzaam Nissewaard!
De ambitie is dat Nissewaard in 2050 energieneutraal en circulair is en bestand is tegen veranderingen in het klimaat. Dit doet de gemeente samen met inwoners, ondernemers en andere partners zoals het waterschap, woningcorporaties en de provincie. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties.