Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Bewoners nemen intrek in nieuwe woningen Gijsbert Dirkzwagerstraat, A.E. Maasstraat en Heldringstraat

Bewoners nemen intrek in nieuwe woningen Gijsbert Dirkzwagerstraat, A.E. Maasstraat en Heldringstraat

Leestijd: 2 min

De 27 nieuwe woningen aan de Gijsbert Dirkzwagerstraat, A.E. Maassstraat en Heldringstraat zijn klaar. De sleuteluitreiking aan de nieuwe bewoners verliep vanwege het coronavirus wat anders dan normaal, maar kon gelukkig toch doorgaan!

Met wat extra maatregelen was het toch mogelijk de woningen aan de nieuwe bewoners op te leveren. Om voldoende afstand tussen bewoners te houden, werden de sleutels om en om per woning uitgereikt. De tussenliggende woningen waren een week later aan de beurt. De bewoners werden op afspraak op het kantoor van Maasdelta ontvangen, waar zij van de woonconsulente de sleutels en een woonwijzer kregen.

Normaal gesproken maakt de projectbegeleider een rondje met de bewoners door de woning. Dat gebeurde nu niet. De projectbegeleider had de woning voorbereid en een handige poster met tips opgehangen, zodat de bewoners zelfstandig de woning in konden. Na afloop kregen zij telefonisch nadere uitleg en was het mogelijk opleverpunten te bespreken.

Over de woningen
De nieuwe woningen zijn gelegen in de wijk Kapelpolder, op het voormalige Pallet-Potterrein. Waal bouwde de woningen in opdracht van Maasdelta. De gemeente Maassluis neemt de openbare ruimte voor rekening. Elke woning heeft een woonkamer, open keuken, drie slaapkamers, een badkamer en een zolder. Maasdelta verhuurt de woningen als energiezuinige ‘Nul op de meter-woning’ met gegarandeerde energieopbrengst.

Omdat het om een nieuwe gebied gaat, was dit bij de oplevering al helemaal ingericht met beplanting, een speelveldje en straatverlichting. De woningen staan in een industriële omgeving. Daarom is aan de overzijde van de Gijsbert Dirkzwagerstraat een geluidsscherm geplaatst. De gemeente heeft een afwateringsysteem aangelegd dat bijdraagt aan waterberging. Het is dan ook belangrijk dat bewoners de achtertuin met voldoende beplanting inrichten, zodat het water in de bodem kan dringen (minimaal 2/3 beplanting en maximaal 1/3 bestrating). Maasdelta heeft bij de schuur een handige regenton geplaatst, om regen op te vangen voor de tuin.