Werken bij Maasdelta Contact
Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Bewoners knappen het groen in Verto 2 op

Bewoners knappen het groen in Verto 2 op

Leestijd: 2 min

Op woensdag 22 november hebben bewoners van de Vertowijk een flink aantal struiken geplant achter de Scheerderij en Marelstraat. Zij deden dit samen met Bewonerscommissie Verto, Maasdelta en Binder Groenprojecten. De actie was onderdeel van het project om de groenstroken in Verto 2 op te knappen. De groenstroken zien er nu weer fris en opgeruimd uit.

In september 2016 overhandigde Bewonerscommissie Verto een 'Groenboek Visie Vertowijk' aan Maasdelta en de gemeente Maassluis. Maasdelta bezit een aantal groenplekken in de Vertowijk rondom de Wagenstraat. In goed overleg met de bewonerscommissie en bewoners besloten we deze een flinke opknapbeurt te geven. Binder Groenprojecten uit Poortugaal kreeg opdracht het groenproject uit te voeren.

Bewoners gevraagd naar hun ideeën
De bewonerscommissie Verto nodigde de bewoners, die rondom het grasveld tussen de Scheerderij, Nieuwe Kerkstraat, Wagenstraat en Marelstraat wonen, uit voor een bewonersavond in de Schuurhof. Hier konden zij, aan de hand van een situatietekening van Binder Groenprojecten, hun ideeën geven om het veldje op te knappen. Deze suggesties werden meegenomen in het plan voor de aanpak van het groen in de wijk.

Na voorbereidende werkzaamheden zelf meehelpen
Binder Groenprojecten voerde de voorbereidende werkzaamheden aan de groenstroken uit, zoals het rooien van bomen en beplanting, grondwerk, drainage en gras zaaien. Vervolgens kregen de bewoners een uitnodiging om op woensdag 22 november zelf mee te werken met het planten van een flink aantal struiken achter de Scheerderij en Marelstraat. Het werd een gezellig en feestelijk samenzijn. Leuk was te zien dat er ook kinderen bij waren. Er is een diversiteit aan bloeiende struiken geplant. Na afloop van het werk, werden de vrijwilligers getrakteerd op een broodje en warme chocolademelk. We kijken uit naar het resultaat in het voorjaar en de zomer!