Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Akkoord over nieuwbouw Spectrum

Akkoord over nieuwbouw Spectrum

Leestijd: 1 min

Op 12 december 2016 hebben de gemeente, schoolbestuur UN1EK en Bouwbedrijf Pellikaan een overeenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van het IKC Maassluis.

Naar verwachting wordt de eerste paal voor de nieuwe school in Sluispolder-West eind maart 2017 geslagen en is de bouw eind 2017 klaar. In januari 2018 kan het complex in gebruik worden genomen. Behalve een school worden er ook kinderopvang en een sportzaal gerealiseerd.

Het in 2015 toegekende bedrag van circa € 3,5 miljoen voor de aanbesteding bleek niet toereikend. Op 6 december 2016 is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met een aanvullend krediet van ruim € 650.000 om de bouw mogelijk te maken. De eerste plannen voor de nieuwbouw dateren van ruim 10 jaar geleden.

De bouwovereenkomst werd namens de gemeente getekend door wethouder Arnold Keijzer. Directeur Roy Pellikaan van het gelijknamige bouwbedrijf en Eric Boerhout, voorzitter van het college van bestuur van UN1EK Onderwijs en Opvang, zaten namens de andere partijen aan tafel.