Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Aankondiging start verhuur: sociale huurappartementen De Vlootschouwer Maassluis

Aankondiging start verhuur: sociale huurappartementen De Vlootschouwer Maassluis

Leestijd: 3 min

Aan De Vloot in Maassluis (op de oude locatie van het Albeda college) bouwen we De Vlootschouwer. De Vlootschouwer bestaat uit een woongebouw en een polikliniek. In het woongebouw komen 70 betaalbare huurappartementen van Maasdelta voor senioren. Hiervan worden 45 appartementen via Woonnet Rijnmond te huur aangeboden en 25 op andere wijze. Op maandag 30 mei 2022 start de verhuur!

Start verhuur: 30 mei
U vindt de 45 huurappartementen (De Vloot) vanaf maandag 30 mei 2022 om 20.00 uur op www.woonnetrijnmond.nl.

Bekijk de verhuurfolder op: www.maasdelta.nl/devlootschouwer.

Over de huurappartementen
Het woongebouw bestaat uit 11 woonlagen (10 verdiepingen). De appartementen hebben 3 of 4 kamers en zijn er in de woningtypen A t/m G. De woningen worden energiezuinig gebouwd volgens het Bouwbesluit.

De hoofdentree van de appartementen bevindt zich op de begane grond. Via de entreehal heeft u toegang tot de hal waar 2 liften en het centrale trappenhuis zijn.

U komt het appartement binnen in de entree. De woonkamer is voorzien van een open keuken met een keukenblok van Bruynzeel. Er is geen gasaansluiting, u kookt dus elektrisch. De badkamer is ingericht met een douchehoek, wastafel, elektrische handdoekradiator en een mogelijkheid tot het plaatsen van een tweede toilet. Er zijn twee of drie slaapkamers. De appartementen met woningtype A, B, F, G hebben een balkon. Bij de woningtypen C, D en E geniet u van een dakterras.

Elk appartement heeft een berging op de 1e verdieping, in één van de 6 bergingsblokken. U kunt hier een fiets of scootmobiel stallen. In de woning zelf is ook een techniekruimte en/of berging. Hierin bevinden zich de warmtepomp met boiler, het WTW ventilatiesysteem en de opstelling voor een wasmachine/wasdroger.

Parkeren is mogelijk op de openbare parkeerplekken rondom het gebouw.

Een gezamenlijk project
Maasdelta Groep heeft het nieuwbouwplan samen met de Facilitaire Stichting Gezondheidszorg (FSG), Franciscus Gasthuis & Vlietland, de gemeente Maassluis en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV ontwikkeld.

De FSG is eigenaar van de ruimtes op de begane grond en verhuurt deze aan de partijen die daar zorg gaan leveren, waaronder Franciscus Gasthuis & Vlietland en de Apotheek Furieade. Beide partijen zijn nu nog gehuisvest in het Gezondheidsgebouw Maassluis. Vanuit de nieuwe polikliniek biedt Franciscus Maassluis medische zorg en diagnostiek aan alle inwoners van Maassluis en omgeving.

Locatie
Op de luchtfoto ziet u de locatie van De Vlootschouwer. Er wordt ook een parkeerterrein (voor de nieuwe bewoners) toegevoegd tussen de Westlandseweg en de nieuwbouw in.

Huurprijzen
Maasdelta biedt de 70 appartementen voor senioren aan in de sociale huursector. Hiervan worden 45 appartementen via Woonnet Rijnmond te huur aangeboden en 25 op andere wijze. De appartementen hebben een netto huurprijs van:

  • € 610,- per maand (prijspeil 2022) voor woningtype G;
  • € 633,25 per maand (prijspeil 2022) voor woningtype A, B, F;
  • € 763,47 per maand (prijspeil 2022) voor woningtype C, D, E.


Toewijzing
Om in aanmerking te komen voor een huurwoning is het belangrijk dat u als woningzoekende ingeschreven staat bij WoonnetRijnmond: www.woonnetrijnmond.nl. De appartementen worden toegewezen op basis van opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer u bij WoonnetRijnmond als woningzoekende bent ingeschreven, hoe hoger u op de lijst komt te staan. U moet ook voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie gesteld zijn.

Planning
Naar verwachting worden de appartementen in het tweede kwartaal van 2023 aan de huurders opgeleverd.