Technische omschrijving

Algemeen
48 energiezuinige ‘Nul op de meter’ eengezinswoningen met EPV-vergoeding.

Eengezinswoningen
De woningen zijn circa 4,5 breed en 8,0 m diep. In de entree bevinden zich de meterkast, warmtepomp, toilet en trapopgang. De woonkamer (tuinzijde) heeft een open keuken (straatzijde). Er zijn drie slaapkamers en een badkamer. De bergzolder is met een vlizotrap bereikbaar. Woningtypen met een tuitgevel aan de voorzijde hebben daarin een raam. De overige woningtypen hebben geen mogelijkheid voor een dakraam op zolder in verband met de PV-panelen.

Groene tuin
Alle woningen hebben een achtertuin. De woningen met een oneven huisnummer aan de Jacob Catsstraat hebben ook een voortuin. Met de gemeente is afgesproken dat het water dat van de daken komt, op het maaiveld moet afwateren. Wij vragen u er daarom bij de inrichting van uw tuin rekening mee te houden dat het water in de bodem kan dringen. Dit betekent tenminste 2/3 deel beplanting en niet meer dan 1/3 deel bestrating. Bij de toewijzing van de woning vragen wij u hiermee in te stemmen.

Berging
Iedere woning heeft een berging van circa 5 m² in de achtertuin. Deze berging is uitgevoerd in hout met een plat dak. Elke berging is voorzien van een aansluitpunt voor verlichting en een stopcontact. Deze zijn aangesloten op de elektrische installatie.

Parkeren
Er zijn diverse parkeerplaatsen in de straten.

Keuken
De keuken wordt voorzien van een keukenblok van Bruynzeel. Deze heeft een hoek opstelling met 3 onderkasten en 2 bovenkastjes. Het aanrecht bevat een spoelbak met een éénhendelmengkraan. Naast het keukenblok zijn opstelplaatsen voor een kooktoestel en een koelkast.

De wand wordt betegeld achter het keukenblad tot aan de bovenkastjes en bij de opstelplaats voor het kooktoestel. Er is geen gasaansluiting. U kookt dus elektrisch. De aansluiting hiervoor wordt aangebracht (2-fasen, Perilex). U kunt kiezen voor uitbreidingsopties.

Toilet en badkamer
De toiletruimte bevat een closetpot met toiletzitting en deksel en een fonteintje met koud water en wordt tot circa 1,2 m² betegeld.

De badkamer wordt ingericht met een verdiept liggende douchehoek in de vloertegels met doucheput en een thermostatische douchemengkraan met glijstang en handsproeier. Ook is er een enkele wastafel met een éénhendel mengkraan, een spiegel met planchet, een tweede toilet en een elektrische handdoekradiator aanwezig. De wanden worden tot aan het plafond betegeld.

Wasmachine- en wasdrogeraansluiting
De opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger bevindt zich in de badkamer.

De opstelplaats bestaat uit een elektra-aansluiting voor beide apparaten, een waterkraan en een afvoerleiding met sifon. De (afvoer)leidingen blijven in het zicht.

Energiemodule
In de technische ruimte in de hal bevindt zich de warmtepomp. Deze warmtepomp is het hart van de energiezuinige installatie. Hierin bevinden zich naast de warmtepomp, het boilervat voor warm water, de omvormer voor de PV-panelen en de regelunit. Er is een display voor het instellen van de verwarming en de ventilatie in de woonkamer.

Ventilatie
De woningen worden voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning dat is geplaatst op de zolderverdieping. 

Er wordt ‘gebruikte’ lucht afgezogen in de keuken, badkamer en toilet. Verse lucht wordt aangevoerd via roosters in de woonkamer en slaapkamers.

De hoofdbediening van het ventilatiesysteem is zit in de keuken. In de badkamer zit ook een schakelaar. Op het ventilatiesysteem kunt u en mag u geen afzuigkap aansluiten. U kunt hiervoor bij de keukenopties kiezen voor een recirculatiekap of deze zelf aanschaffen.

Verwarmingsinstallatie
Voor verwarmen en warm water is de warmtepomp voorzien van een warmtepomp en een 150 liter boilervat voor opslag van warm water. De warmtepomp maakt gebruik van een buitenunit die tegen de achtergevel geplaatst is.

De warmtepomp wordt aangestuurd door een display in de woonkamer. Via deze display kan de gewenste temperatuur ingesteld worden.

Vloerverwarming
De woningen worden voorzien van vloerverwarming. De verdeler hiervoor bevindt zich onder de trap op zolder. In de badkamer komt een extra elektrische radiator.

Vloerverwarming geeft een gelijkmatige warmteverdeling en warme voeten. Daarnaast verspreid stof zich minder snel door de woning en is daardoor prettiger voor mensen met allergieën. U houdt ook meer ruimte over omdat er onder of naast de kozijnen geen radiatoren geplaatst hoeven worden. De consequentie is dat het langzaam werkt en dat u beperkt bent in de keuze voor de vloerbedekking. Deze mag een isolatiewaarde (Rc) hebben van maximaal 0,09 m2W/K. Een hogere isolatiewaarde vermindert de warmteafgifte. Als huurder moet u kunnen aantonen dat de vloerbedekking hieraan voldoet.

PV-panelen
Op de voor- en achter dakvlakken worden Photo Voltaïsche (PV) panelen gemonteerd voor het opwekken van elektriciteit. Deze zonnepanelen zijn aangesloten op een omvormer. De omvormer zorgt voor het terugleveren van elektriciteit aan het elektriciteitsnet.