Woningtoewijzing en huurtoeslag

De benedenwoningen en maisonnettes aan de Planetenlaan en de eengezinswoningen aan het Sterrenpad worden binnenkort aangeboden via www.woonnetrijnmond.nl. Hier vindt u t.z.t. ook de huurprijzen. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond.

Inschrijfduur en voorwaarden
Hoe langer u als woningzoekende staat ingeschreven, hoe hoger u op de lijst van geïnteresseerden komt te staan. U moet ook voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie zijn genoemd. Deze voorwaarden gaan bijvoorbeeld over een maximum inkomen, of de samenstelling van uw huishouden.

Huurtoeslag
Bij deze woningen is het voor huishoudens (vanaf 23 jaar) mogelijk huurtoeslag aan te vragen. U kunt huurtoeslag aanvragen als uw rekenhuur (= de kale huur plus een deel van de servicekosten) niet hoger is dan € 737,14 per maand. Daarnaast telt inkomen, leeftijd, vermogen, de samenstelling van uw huishouden en de huurprijs mee bij het berekenen van de huurtoeslag. Voor meer informatie en een rekenhulp bezoekt u: www.toeslagen.nl.

Oplevering
De oplevering aan huurders staat gepland voor het begin van het tweede kwartaal in 2021.

Huurcontract energieleverancier
U kunt zelf een energieleverancier uitzoeken waarmee u een contract afsluit.