Werken bij Maasdelta Contact

Technische omschrijving eengezinswoningen

Technische omschrijving eengezinswoningen

 

Algemeen

De woningen hebben ‘Nul op de meter’. Dit betekent dat het energiezuinige woningen zijn met een gegarandeerde energie opbrengst. De woningen hebben geen gasaansluiting.

De woningen zijn circa 4,3 meter breed en circa 8,6 meter diep. Na de entree vindt u de trapopgang en de meterkast. Onder de trap is een vaste kast geplaatst. De woonkamer ligt aan de tuinzijde. De open keuken ligt aan de straatzijde. De woonkamer en keuken zijn bij elkaar circa 27 m2. De hoekwoningen hebben een extra kozijn in de zijgevel, ter hoogte van de woonkamer. 

Op de eerste verdieping vindt u 2 slaapkamers van circa 15 m2 en 10 m2. De zolder van circa 15 m2 is met een vaste trap bereikbaar. De zolder heeft een dakraam op het dakvlak aan de straatzijde. Op de zolder is een technische ruimte gemaakt waar de opstelling is van de wasmachine en wasdroger. Hier bevinden zich ook de technische installaties, zoals de ventilatie-unit, de warmtepomp met boilervat en de omvormer van de PV panelen.

Voor de woning ligt een kleine voortuin. Achter de woning vindt u een diepe achtertuin. Achterin de tuin staat een houten berging. Parkeren kunt u op de verschillende parkeervelden in het gebied.

Keuken

Alle woningen worden voorzien van een Bruynzeel keuken in een rechte opstelling. De keuken heeft 3 onderkasten en 3 bovenkastjes. Het aanrecht is voorzien van een spoelbak met een eenhendelmengkraan. Naast het keukenblok zijn er opstelplaatsen voor een kooktoestel en een koelkast. De wand achter het keukenblad tot aan de bovenkastjes en de opstelplek voor het kooktoestel wordt betegeld. Er is geen gasaansluiting. U kookt elektrisch. De aansluiting hiervoor wordt aangebracht (2-fasen, Perilex). U kunt kiezen voor extra uitbreidingsopties.

Toilet en Badkamer

De toiletruimte wordt voorzien van een staande closetpot met toiletzitting en deksel en een fonteintje met koud water. De toiletruimte wordt tot een hoogte van circa 1,2 meter betegeld.

De badkamer wordt ingericht met een in de vloertegels op afschot liggende douchehoek met doucheput en een eenhendel douchemengkraan met glijstang en handsproeier. Ook is er een enkele wastafel met een eenhendelmengkraan en een spiegel met planchet aanwezig. Er kan tegen betaling een tweede toilet worden geplaatst. De wanden worden plafondhoog betegeld. De badkamer is verder voorzien van een elektrische handdoekradiator.

Wasmachine- en wasdrogeraansluiting

De opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger bevindt zich op de zolder in de technische ruimte. Dit is op de verhuurtekening aangegeven met de letters ‘WM’ en ‘WD’. De opstelplaats bestaat uit een elektra-aansluiting voor beide apparaten, een waterkraan en een afvoerleiding met sifon. De (afvoer)leidingen blijven in het zicht.

Ventilatie

De woningen worden voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmte terugwinning. Er wordt ‘gebruikte’ lucht afgezogen in de keuken, toiletruimte, badruimte, en ter plaatse van de opstelplaats van de wasmachine. Verse lucht wordt aangevoerd via roosters in de woonkamer en slaapkamers.

De hoofdbediening van het ventilatiesysteem bevindt zich in de woonkamer. Op het ventilatiesysteem kunt en mag u geen afzuigkap aansluiten. U kunt hiervoor bij de keukenopties kiezen voor een recirculatiekap of deze zelf aanschaffen.

Berging

Iedere woning heeft een berging achter in de tuin. Deze berging is uitgevoerd in hout met een plat dak. De eindwoningen hebben een deels gemetselde stenen berging met een plat dak. Elke berging is voorzien van een aansluitpunt voor verlichting en van een stopcontact. Deze zijn aangesloten op de elektrische installatie van de woning. 

Verwarmingsinstallatie

Voor verwarmen, koelen tot circa 3 graden koeler dan de buitentemperatuur (geen airco!) en warm water wordt de woning voorzien van een warmtepomp. Deze warmtepomp maakt gebruik van warmte- en koudeopslag in de bodem met een gesloten verticale bodemwarmtewisselaar. De bodemwarmtewisselaar bevindt zich onder de woning of in de tuin.

De warmtepomp is opgesteld in de technische ruimte. Het voorraadvat met 150 liter water is ook opgesteld in de technische ruimte. De warmtepomp wordt aangestuurd door een thermostaat in de woonkamer. Via deze thermostaat wordt de gewenste temperatuur en instelling voor warm water (comfort of eco) geselecteerd. Om de groei van bacteriën tegen te gaan, wordt het water in dit voorraadvat via een automatisch ingesteld legionellaprogramma periodiek in temperatuur verhoogd tot minstens 60°C.

Vloerverwarming

De woningen zijn voorzien van vloerverwarming. De verdeler hiervoor bevindt zich in de technische ruimte van de woning. De installatie wordt geregeld via een thermostaat in de woonkamer. In de badkamer is een extra elektrische radiator met bediening geplaatst. 

Vloerverwarming beperkt de keuze van uw vloerbedekking. De vloerbedekking mag een isolatiewaarde (Rc) hebben van maximaal 0,09 m2W/K. Dit geld voor het hele pakket ondervloer en vloerbedekking. Een hogere isolatiewaarde vermindert de warmteafgifte. De huurder dient te kunnen aantonen dat de vloerbedekking hieraan voldoet.

PV-panelen

Op de voor- en achterdakvlakken worden Photo Voltaïsche (PV) panelen gemonteerd voor het opwekken van elektriciteit. Deze zonnepanelen zijn aangesloten op een omvormer. De omvormer zorgt voor het omzetten van de zonne-energie naar elektriciteit. Het systeem is netgekoppeld, waarbij het overschot aan het net geleverd wordt. De omvormer bevindt zich op de zolder in de techniekruimte.

Douche WTW

Aan de afvoer van de douche is een douche WTW gekoppeld. De douchepijp WTW zorgt voor warmteoverdracht van het warme afvoerwater aan het koude douche water. Het koude water wordt hierdoor voorverwarmd en bespaart hiermee energie. Het plaatsen van een bad is hierdoor niet mogelijk.

Zelf kiezen

Huurders die in een vroeg stadium bekend zijn, kunnen tegen betaling een keuze maken over de volgende zaken:

  • uitbreidingen van de keuken
  • uitvoering van het keukenblok
  • kleuren van wandtegels in de keuken
  • afmontage van loze leidingen (telecom aanbieders in regio) in woon- en slaapkamers
  • buitenkraan aan tuinzijde
  • tweede toilet in badkamer

U wordt te zijner tijd uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek over uw eventuele opties.

 

Download de verhuurbrochure van de benedenwoningen en maisonnettes
Download de verhuurbrochure van de eengezinswoningen
Terug naar hoofdmenu