Technische omschrijving benedenwoningen en maisonnettes

Algemeen

De woningen hebben ‘Nul op de meter’. Dit betekent dat het energiezuinige woningen zijn met een gegarandeerde energie opbrengst. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Benedenwoningen

De benedenwoningen type E1 zijn gelijkvloers. Met circa 9,3 meter breed beslaan de woningen twee beukbreedtes. De woningen zijn circa 9,6 meter diep. De woonkamer ligt aan de tuinzijde. De open keuken ligt aan de straatzijde.

De voortuinen bij de benedenwoningen worden niet bij de woningen verhuurd. Deze mogen dus niet betrokken worden bij de woning. Er wordt wel een tegelpad aangebracht om het raam te kunnen wassen. Maasdelta zorgt voor het onderhoud aan de voortuinen.

Maisonnettes

De bovenwoningen zijn circa 4,6 meter breed en circa 8,4 meter diep. De woonruimtes zijn verspreid over twee verdiepingen. Het balkon ligt op de eerste verdieping aan de staatzijde.

De woningen hebben een gezamenlijke entree met een meterkast en een trapopgang. De woonkamer ligt aan de tuinzijde. De open keuken ligt aan de straatzijde. De slaapkamers en badkamer bevinden zich op de tweede verdieping. Op deze verdieping zijn ook de technische installaties in twee kasten weggewerkt.

Het balkon van circa 7 m2 ligt op het zuiden. De houten berging is bereikbaar via het parkeerveld aan de achterzijde van het woonblok. Parkeren doet u op het parkeerveld.

Keuken

Alle appartementen worden voorzien van een Bruynzeel keuken. Woningtypen E1, E3 en E5 hebben een rechte keukenopstelling met 3 onderkasten en 3 bovenkastjes. Woningtypen E2 en E4 hebben een keuken in een hoekopstelling met 3 onderkasten en 1 bovenkastje. Het aanrecht is voorzien van een spoelbak met een eenhendelmengkraan. Naast het keukenblok zijn er opstelplaatsen voor een kooktoestel en een koelkast. De wand achter het keukenblad tot aan de bovenkastjes en de opstelplek voor het kooktoestel wordt betegeld. Er is geen gasaansluiting. U kookt dus elektrisch. De aansluiting hiervoor wordt aangebracht (2-fasen, Perilex). U kunt kiezen voor extra uitbreidingsopties.

Toilet en badkamer

De toiletruimte wordt voorzien van een staande closetpot met toiletzitting en deksel en een fonteintje met koud water. De toiletruimte wordt tot circa 1,2 meter hoogte betegeld.

De badkamer wordt ingericht met een in de vloertegels verdiept liggende douchehoek met doucheput en een eenhendel douchemengkraan met glijstang en handsproeier. Ook is er een enkele wastafel met een eenhendelmengkraan en een spiegel met planchet aanwezig. Bij de bovenwoningen kan tegen betaling een tweede toilet worden geplaatst. De wanden worden plafondhoog betegeld.

Wasmachine- en wasdrogeraansluiting

De opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger bevindt zich voor de benedenwoningen in de badkamer. Bij de bovenwoningen bevindt zich de opstelplaats in de technische ruimte op de tweede verdieping. Dit is op de verhuurtekening aangegeven met de letters ‘WM’ ‘WD’. De opstelplaats bestaat uit een elektra-aansluiting voor beide apparaten, een waterkraan en een afvoerleiding met sifon. De (afvoer)leidingen blijven in het zicht.

Ventilatie

De appartementen worden voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmte terugwinning. Er wordt ‘gebruikte’ lucht afgezogen in de keuken, toiletruimte, badruimte, en ter plaatse van de opstelplaats van de wasmachine. Verse lucht wordt aangevoerd via roosters in de woonkamer en slaapkamers.

De hoofdbediening van het ventilatiesysteem bevindt zich in de woonkamer. Op het ventilatiesysteem kunt en mag u geen afzuigkap aansluiten. U kunt hiervoor bij de keukenopties kiezen voor een recirculatiekap of deze zelf aanschaffen.

Berging

Iedere woning heeft een berging achter in de tuin. Deze berging is uitgevoerd in hout met een plat dak. De eindwoningen hebben een deels gemetselde stenen berging met een plat dak. Elke berging is voorzien van een aansluitpunt voor verlichting en van een stopcontact. Deze zijn aangesloten op de elektrische installatie van de woning.

Verwarmingsinstallatie

Voor verwarmen, koelen tot circa 3 graden koeler dan de buitentemperatuur (geen airco!) en warm water wordt de woning voorzien van een warmtepomp. Deze warmtepomp maakt gebruik van warmte- en koudeopslag in de bodem met een gesloten verticale bodemwarmtewisselaar. De bodemwarmtewisselaar bevindt zich onder de woning of in de tuin.

De warmtepomp is opgesteld in de technische ruimte. Het voorraadvat met 150 liter water is ook opgesteld in de technische ruimte. De warmtepomp wordt aangestuurd door een thermostaat in de woonkamer. Via deze thermostaat wordt de gewenste temperatuur en instelling voor warm water (comfort of eco) geselecteerd. Om de groei van bacteriën tegen te gaan, wordt het water in dit voorraadvat via een automatisch ingesteld legionellaprogramma periodiek in temperatuur verhoogd tot minstens 60°C.

Vloerverwarming

De woningen zijn voorzien van vloerverwarming. De verdeler hiervoor bevindt zich in de technische ruimte van de woning. De installatie wordt geregeld via een thermostaat in de woonkamer. In de badkamer is een extra elektrische radiator met bediening geplaatst.

Vloerverwarming beperkt de keuze van uw vloerbedekking. De vloerbedekking mag een isolatiewaarde (Rc) hebben van maximaal 0,09 m2W/K. Dit geld voor het hele pakket ondervloer en vloerbedekking. Een hogere isolatiewaarde vermindert de warmteafgifte. De huurder dient te kunnen aantonen dat de vloerbedekking hieraan voldoet.

PV-panelen

Op het dak van het gebouw worden Photo Voltaïsche (PV) panelen gemonteerd voor het opwekken van elektriciteit. Deze zonnepanelen zijn aangesloten op een omvormer. De omvormer zorgt voor het omzetten van de zonne-energie naar elektriciteit. Het systeem is netgekoppeld, waarbij het overschot aan het net geleverd wordt. De omvormer bevindt zich in de technische ruimte.

Douche WTW

Aan de afvoer van de douche is een douche WTW gekoppeld. De douche WTW zorgt voor warmteoverdracht van het warme afvoerwater aan het koude douche water. Het koude water wordt hierdoor voorverwarmd en bespaart hiermee energie. Het plaatsen van een bad is hierdoor niet mogelijk.

Gezamenlijke trapopgang en verlichting

De twee bovenwoningen hebben een gezamenlijke trapopgang. De huurders zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van deze ruimte. In de trapopgang zijn twee armaturen met ledverlichting geplaatst. Het onderhoud aan deze verlichtingspunten voert Maasdelta uit. U kunt deze armaturen dus niet zelf vervangen. Het stroomverbruik van de trapverlichting wordt verdeeld over de bovenwoningen.

Op de buitenkant van de benedenwoning is een buitenlamp met ledverlichting geplaatst. Het onderhoud aan dit verlichtingspunt voert Maasdelta uit. U kunt deze buitenlamp dus niet zelf vervangen.

Zelf kiezen

Huurders die in een vroeg stadium bekend zijn, kunnen tegen betaling een keuze maken over de volgende zaken:

  • uitbreidingen van de keuken
  • uitvoering van het keukenblok
  • kleuren van wandtegels in de keuken
  • afmontage van loze leidingen (telecom aanbieders in regio) in woon- en slaapkamers
  • buitenkraan aan tuinzijde (alleen voor de benedenwoningen)
  • tweede toilet in badkamer (alleen voor de bovenwoningen)

U wordt te zijner tijd uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek over uw eventuele opties.