Technische omschrijving

Algemeen
23 energiezuinige eengezinswoningen met een lucht-water warmtepomp en PV-panelen. De houten kozijnen zijn voorzien van drievoudig glas (triple glas). De schuifpui aan de tuinzijde is van aluminium en heeft ook triple glas.

Eengezinswoningen
De 12 driekamerwoningen zijn circa 4,5 m breed (beukmaat 4,8 m) en 8,5 m diep. De 11 vierkamerwoningen zijn circa 4,8 m breed (beukmaat 5,1 m) en 8,5 m diep.

In de entree bevinden zich de meterkast, toilet en trapopgang. De woonkamer (tuinzijde) heeft een open keuken (straatzijde) en een trapkast. Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapkamers. De woningtypes ‘A’ hebben twee slaapkamers en
de woningtypes ‘B’ drie slaapkamers. Er is ook een zolder. Deze is met een vaste trap bereikbaar.

De hoekwoningen (woningtype A4, A4s, B4 en B4s) zijn uitgevoerd met een dwarskap en hebben extra kozijnen aan de zijgevel en op de zolderverdieping.

De woningtypen A1, A1s, A2, A2s, A3, A3s, B1, B1s, B2s, B3 en B3s hebben op de zolder een dakraam aan de tuinzijde.

Bouwnummers 4, 7, 16 en 22 hebben op de zolder een dakkapel met een draaikiepraam aan de voorgevelzijde.

Groene tuin met berging
De voordeur grenst direct aan de openbare stoep. Alle woningen hebben een achtertuin. Achterin de tuin bevindt zich een houten berging van 7 m2. In de berging staat de buitenunit van de warmtepomp op een verhoogde stellage.

Voor de tuin gelden iets andere regels dan u misschien gewend bent. Het is belangrijk er bij de inrichting van uw tuin rekening mee te houden dat het water in de bodem kan dringen. Dit betekent tenminste 2/3 deel beplanting en niet meer dan
1/3 deel bestrating. Bij de toewijzing van de woning vragen wij u hiermee in te stemmen.

Parkeren
Er zijn diverse parkeerplaatsen in de straten.

Keuken
De keuken krijgt een keukenblok van Bruynzeel. Deze heeft een rechte opstelling met 3 onderkasten en 3 bovenkastjes. Het aanrecht bevat een spoelbak met een éénhendel mengkraan. Naast het keukenblok zijn opstelplaatsen voor een kooktoestel en een koelkast.

De wand wordt betegeld achter het keukenblad tot aan de bovenkastjes en bij de opstelplaats voor het kooktoestel. Er is geen gasaansluiting. U kookt dus elektrisch. De aansluiting hiervoor wordt aangebracht (2-fasen, Perilex). U kunt kiezen voor uitbreidingsopties.

Toilet en Badkamer
De toiletruimte bevat een staande closetpot met toiletzitting en deksel en een fonteintje met koud water. De wanden worden tot circa 1,2 m betegeld.

De badkamer wordt ingericht met een verdiept liggende douchehoek in de vloertegels met doucheput en een thermostaatkraan met glijstang en handsproeier. Ook is er een enkele wastafel met een éénhendel mengkraan en een spiegel met planchet aanwezig. Het tweede toilet is uitgevoerd als wandcloset met toiletzitting en deksel. De badkamer is verder voorzien van een elektrische handdoek radiator. Aansluitingen voor het plaatsen van een bad zijn voorzien, maar worden
weggewerkt. De wanden worden tot aan het plafond betegeld.

Wasmachine- en wasdrogeraansluiting
De opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger bevindt zich op de zolder in de technische ruimte en is op de verhuurtekening aangegeven met de letters ‘WM’ en ‘WD’. De opstelplaats bestaat uit een elektra-aansluiting voor beide apparaten, een waterkraan en een afvoerleiding met sifon. De (afvoer)leidingen blijven in het zicht.

Technische ruimte
In de technische ruimte op de zolderverdieping bevinden zich, naast de wasmachine- en wasdrogeraansluitingen, een gebalanceerde ventilatie-unit, warmtepomp, boilervat voor warm water (200 liter) en omvormer voor de PV-panelen.

Ventilatie
De woningen worden voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Er wordt ‘gebruikte’ lucht afgezogen in de keuken, badkamer en toilet en bij de opstelplaats van de wasmachine. Verse lucht wordt aangevoerd via
roosters in de woonkamer en slaapkamers.

Het systeem werkt geheel automatisch op CO2- en vochtmeting. Er is dus geen bediening. U kunt hiervoor eventueel een app downloaden.

Op het ventilatiesysteem kunt u en mag u geen afzuigkap aansluiten. U kunt hiervoor bij de keukenopties kiezen voor een recirculatiekap of deze zelf aanschaffen. De ventilatie-installatie vindt u op de zolder, in de technische ruimte.

Verwarmingsinstallatie
Voor verwarmen en warm water is de technische ruimte voorzien van een warmtepomp en een 200 liter boilervat voor opslag van warm water. De warmtepomp maakt gebruik van een buitenunit die in de buitenberging opgesteld is.

De warmtepomp wordt aangestuurd door thermostaten in de woon- en slaapkamers. Hiermee kan de gewenste temperatuur ingesteld worden. De zolder is geen verblijfsruimte en is daarom niet verwarmd.

Vloerverwarming
De woningen worden voorzien van vloerverwarming. De verdelers hiervoor bevinden zich op zolder en in de trapkast. In de badkamer wordt, naast de vloerverwarming, een extra elektrische radiator aangebracht. De installatie wordt geregeld via een
thermostaat in de woonkamer en slaapkamers.

Vloerverwarming geeft een gelijkmatige warmteverdeling en warme voeten. Daarnaast verspreid stof zich minder snel door de woning en is daardoor prettiger voor mensen met allergieën. U houdt ook meer ruimte over omdat er onder of naast de kozijnen geen radiatoren geplaatst hoeven worden. Een nadeel is dat het langzaam werkt en dat u beperkt bent in de keuze voor de vloerbedekking. Deze mag een isolatiewaarde (Rc) hebben van maximaal 0,09 m2W/K. Een hogere isolatiewaarde vermindert de warmteafgifte. Als huurder moet u kunnen aantonen dat de vloerbedekking hieraan voldoet.

Warm water
De boiler heeft een inhoud van 200 liter heet water van circa 60°C. Deze hoeveelheid heet water geeft circa 320 liter warm tapwater van 38°C. Hiermee kan bijvoorbeeld ongeveer 40 minuten aaneengesloten worden gedoucht (bij een verbruik van 8
liter water per minuut (spaardouchekop) met een douchetemperatuur van 38°C).

Tijdens het verbruik wordt de boiler weer aangevuld met water dat ook direct weer in de boiler wordt opgewarmd. Als het hete water uit de boiler geheel is verbruikt dan duurt het circa 2 uur tot dat het water in de boiler weer opgewarmd is naar circa 60°C.

PV-panelen
Op de voor-, zij- en achter dakvlakken worden Photo Voltaïsche (PV) panelen gemonteerd voor het opwekken van elektriciteit. Deze zonnepanelen zijn aangesloten op een omvormer. De omvormer zorgt voor het terugleveren van elektriciteit aan het
elektriciteitsnet.

Zelf kiezen
Huurders die in een vroeg stadium bekend zijn kunnen, als de coronamaatregelen dit toelaten, een keuze maken uit de volgende zaken:

  • uitbreidingen van de keuken;
  • uitvoering van het keukenblok;
  • kleur van wandtegels in de keuken;
  • afmontage van loze leidingen (data of telefoon)
  • in woon- en slaapkamers.

Voor het maken van een keuze uit de opties wordt u op termijn uitgenodigd voor een gesprek.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden