Woningtoewijzing en huurtoeslag

Alle woningen van Het Dorp fase 2 zijn inmiddels verhuurd!

De appartementen in Het Dorp fase 2 bieden we aan via het woonruimtebemiddelingssysteem Woonnetrijnmond.nl. De woningen worden toegewezen volgens inkomenscriteria en huishoudsamenstelling. Daarover leest u hier meer.

De woningen worden toegewezen volgens de volgende inkomenscriteria en huishoudsamenstelling:

Voorbeeld: U bent met twee personen en reageert op een van de 48 woningen die niet meer dan € 592,55 kosten. Er is hierbij geen gezamenlijk minimum inkomen vereist maar wel een maximaal gezamenlijk inkomen van € 36.165,00. U mag samen niet meer dan dit bedrag verdienen per jaar om in aanmerking te komen voor deze woning.

Infographic 'Passend toewijzen'
Woonetrijnmond heeft een duidelijke infographic gemaakt waarop u kunt zien hoe 'passend toewijzen' werkt. Meer over 'passend toewijzen' kunt u lezen op www.woonnetrijnmond.nl.

Aantal bewoners per woning
Per woning mogen er een maximum aantal bewoners zijn. Voor de tweekamerwoningen geldt een maximum aantal van twee personen en voor de driekamerwoningen geldt een maximum aantal van drie personen.

Huurtoeslag
Het is voor huishoudens (vanaf 23 jaar) mogelijk om huurtoeslag aan te vragen voor de 48 woningen met een huur tot € 592,55. Voor de overige 11 woningen kunt u geen huurtoeslag aanvragen. In de tabel hieronder kunt u zien wat het huishoudinkomen en de gezinssamenstelling moet zijn om huurtoeslag aan te kunnen vragen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.toeslagen.nl.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden