Technische omschrijving

Algemeen

De woningen worden volgens de EPC-0 richtlijnen gebouwd. Dit houdt in dat de energie van de installaties in de woningen zoals de warmtepomp- en het ventilatiestysteem opgewekt wordt door Photo Voltaïsche panelen. Dit zijn zonnepanelen die gemonteerd worden op de platte daken en wekken elektriciteit op. Dus de energie die deze installaties nodig hebben wordt voorzien door duurzaam opgewekte energie.

Entree en bergingen

Bij de entree zijn de brievenbussen en het bellentableau met videofooninstallatie. Via de entreehal heeft u toegang tot de hal waar de lift en het trappenhuis zich bevinden. Op de begane grond zijn de bergingen verdeeld over drie bergingsgangen die via de achterzijde van het gebouw bereikbaar zijn. Enkele bergingen zijn alleen toegankelijk via de entreehal. Via de bergingsgangen kunt u ook toegang krijgen tot het gebouw.

Buitenruimte

De woningen op de begane grond hebben een buitenruimte in de vorm van een terras (15 tot 64 m2). De woningen op de etages hebben ieder een balkon (5 tot 13,5 m2) en de twee woningen op de bovenste woonlaag hebben een dakterras (5 tot 9,8 m2).

Parkeren

In de omgeving is beperkt parkeergelegenheid. De dichtstbijzijnde grote parkeergelegenheid is de 24-uurs garage De Boekenberg. Een parkeerabonnement voor de garage is af te sluiten via de gemeente Nissewaard. Bewoners van het betaald parkeergebied kunnen voordeliger een weekabonnement afsluiten. Kijk voor meer informatie en prijzen op www.nissewaard.nl.

Keuken

Alle appartementen zijn uitgerust met een keuken van Bruynzeel in een hoekopstelling. Deze bestaat standaard uit drie onderkasten, twee bovenkasten en een keukenblad met spoelbak en een mengkraan. Naast het keukenblok is ruimte voor het plaatsen van een kooktoestel en koelkast. Het tegelwerk wordt aangebracht tot aan de onderzijde van de bovenkastjes en bij de opstelplaats van het kooktoestel. Er is geen gasaansluiting waardoor u alleen elektrisch kunt koken. De aansluiting hiervoor is aanwezig. U kunt ervoor kiezen om uw keuken uit te breiden. Dit wordt dan als meerwerk gerekend.

Toilet

De toiletruimte bevindt zich in de hal en heeft een staande closetpot met toiletzitting en deksel en een fonteintje met koud water. De ruimte is rondom betegeld tot circa 1,20 meter hoog. Boven de wandtegels is wit spuitwerk aangebracht.

Badkamer

De badkamer is ingericht met een douche voorzien van een douchethermostaatkraan, een glijstang en een handsproeier. Ook is er een enkele wastafel met een warm en koud water mengkraan met daarboven een spiegel en een keramisch planchet aanwezig. De badkamer is verder voorzien van een elektrische handdoek radiator. Bij de woningtypen E en F bevindt de opstelplaats van de wasmachine en wasdroger zich in de badkamer. De wanden zijn tot aan het plafond betegeld.

Wasmachine- en wasdrogeraansluiting

De opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger bevindt zich bij de meeste woningen in de technische ruimte in de hal. Bij de woningtypen E en F zijn deze in de badkamer en bij woningtype D in de berging.

Op de woningplattegrond is dit aangegeven met de letters ‘WM’ en ‘WD’. De opstelplaats bestaat uit een elektra-aansluiting voor beide apparaten, een waterkraan en een afvoerleiding met sifon. De (afvoer)leidingen blijven in het zicht.

Ventilatie

De appartementen worden voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Er wordt ‘gebruikte’ lucht afgezogen in de keuken, toiletruimte, badruimte en ter plaatse van de opstelplaats van de wasmachine. Verse lucht wordt aangevoerd via plafondroosters in de woonkamer en slaapkamers.

De hoofdbediening van het ventilatiesysteem bevindt zich in de keuken. In de badkamer komt een extra bediening die door middel van een timer de hoofdbediening tijdelijk overbrugt.
Op het ventilatiesysteem mag u geen afzuigkap aansluiten. U kunt bij de keukenopties kiezen voor een recirculatiekap of deze zelf aanschaffen.

Rookmelder

Alle appartementen worden voorzien van een rookmelder die is aangesloten op het elektriciteitsnet.

Berging

Iedere woning heeft een berging op de begane grond. De bergingen zijn voorzien van verlichting en van een stopcontact. Deze zijn aangesloten op de elektrische installatie van de woning.

Verwarmingsinstallatie

Voor de verwarming, koeling (tot circa 3 graden koeler dan de buitentemperatuur) en warm water wordt elke woning aangesloten op een warmtepomp. Ieder appartement wordt voorzien van een voorraadvat van 150 liter voor heet water. Het water in het voorraadvat wordt dagelijks door de warmtepomp verwarmd tot 60 graden Celsius.

De warmtepomp maakt gebruik van warmte- en koudeopslag in de bodem met een gesloten verticale bodemwarmtewisselaar. De bodemwarmtewisselaars bevinden zich onder het gebouw.

De warmtepompen zijn opgesteld in de technische kasten op de eerste en derde verdieping (niet toegankelijk voor bewoners). De warmtepomp wordt aangestuurd door een thermostaat in de woonkamer. Via deze thermostaat kan de gewenste temperatuur ingesteld worden.

Vloerverwarming

De woningen worden voorzien van vloerverwarming. De verdeler hiervoor bevindt zich in de technische ruimte.

Er zijn geen radiatoren in het appartement (behalve de badkamer) waardoor u de ruimte goed kunt benutten. Bij vloerverwarming moet rekening gehouden worden met de vloerbedekking. De vloerbedekking mag een isolatiewaarde (Rc) hebben van maximaal 0,09 m2W/K. Een hogere isolatiewaarde vermindert de warmteafgifte. De huurder moet kunnen aantonen dat de vloerbedekking hieraan voldoet.

PV-panelen

Op de platte daken worden Photo Voltaïsche (PV) panelen gemonteerd voor het opwekken van elektriciteit. Deze zonnepanelen zijn aangesloten op een omvormer. De omvormer zorgt voor het terugvoeden van elektriciteit aan het elektriciteitsnet. De omvormer bevindt zich in de technische ruimte.

Zelf kiezen

Huurders die in een vroeg stadium bekend zijn, kunnen een keuze maken uit de volgende zaken:

  • uitbreidingen van de keuken;
  • uitvoering van het keukenblok;
  • kleuren van wandtegels in de keuken;
  • afmontage van loze leidingen (CAI en KPN) in woon- en slaapkamer

Bekijk ook

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden